/ Mamici si pitici / 10 momente de neuitat imediat după naștere

10 momente de neuitat imediat după naștere

bebelus
Despina Camino on 04/03/2014 - 12:29 pm in Mamici si pitici

1. Prima oară când îți privești copilul...

Cred că acesta rămâne cel mai frumos moment din viața unei femei. De pe masa de naștere îl vezi golaș cum urlă dând din mâini și din piciorușe sub consultațiile atente ale neonatologului. E roșiatic tot și are mișcările foarte isterice. Ți-este drag. Înainte de a fi dus la testări, doctorul ți-l arată. Dacă ți-e teamă de ideea că poate să ți-l încurce cu altul, această teamă dispare total acum, asta pentru că odată ce l-ai privit prima oară pe pui, mintea și sufletul tău de mamă l-au “fotografiat” pentru totdeauna. Imaginea aceea nu o vei uita niciodată  și l-ai recunoaște dintr-o infinitate de copii pe al tău.

2. Bucuria că nașterea a decurs foarte bine și că puiul este sănătos și voinic

Nimic nu se compară cu piatra luată de pe inimă atunci când auzi primul urlet al copilului tău, când neonatologul îi acordă prima consultație și îi dă scorul APGAR favorabil. Radiezi de fericire și îi mulțumești lui Dumnezeu că ai un copil sănătos!

3. Durere? Travaliu? Ultimele ore?

Totul deja pare o amintire, un subiect de discutat cu zâmbetul pe buze la o cafea cu prietenele pe care vrei să le încurajezi în legătură cu nașterea. Toată durerea  și “aventurile” premergaroare  nașterii se estompează, sunt experiențe frumoase ce au precedat un eveniment și mai frumos. Ai impresia că totul s-a scurs atât de repede și că s-a întâmplat parcă cândva demult, parcă în altă viață.

4. Bucuria că ai scăpat de anxietatea de a naște prematur

Trebuie să recunoaștem că ultimele luni de sarcină pun o presiune foarte mare pe umerii viitoarei mămici. Nu doar că îți este foarte greu să te deplasezi, burtica este foarte mare, mișcările sunt incomode, dormi greu, îți găsești greu pozițiile, ai mâinile amorțite, picioarele butuc, dar stai și cu teamă: să nu faci efort exagerat care să îți declanșeze un travaliu prematur sau, mai rău, un avort spontan.

Contracțiile false, denumite braxton hicks, care se amplifică prin luna a șasea îți dau bătăi de cap, te fac să nu poți merge 100 metri fără să te ții de burtică și fără să fii nevoită să te așezi. Greutatea este atât de mare acolo jos și uneori acestea sunt atât de dese încât trăiești zilnic cu teama ca nu cumva să vină din clipă în clipă momentul. Numeri săptămânile, te interesezi din ce săptămână este viabil bebele și ai grijă de tine să îl poți ține cât mai mult.

Din momentul în care ai născut, aceste griji s-au evaporat. A trecut! Uite că puiul este sănătos, la termen, bine dezvoltat.

5. Mișcări mai ușoare

Curând burta mare va fi doar o amintire. Chiar dacă încă mai ai burtică după ce ai născut, aceasta se va retrage de la sine în perioada leuziei și în lunile ce vor urma. Se zice că o femeie are nevoie de 9 luni ca să devină mamă și de încă atâtea ca să redevină femeie după naștere, așa că ai răbdare! Dacă în ultimul trimestru abia te puteai mișca, vei observa că în scurt timp te vei surprinde singură când vei fugi prin casă la urletul puiului tău!

6. Scapi de curiozitățile ce nu îți dădeau pace

Gata! Te-ai liniștit! Nu te mai temi că îl va moșteni pe bunicul cel cu nas acvilin…și probabil te vei resemna că nu are ochii albaștri ai tatălui (poate următorul!)

7. Simți că ai o familie unită

Ești fericită. Tăticul e în al nouălea cer și are inima înmuiată. Simți că ai o familie în adevăratul sens al cuvântului, o familie unită. Acum conștientizați și mai bine cât de mult țineți unul la altul iar puiul este universul vostru!

8. Bucuria de a ajunge acasă

Spitalul, indiferent de cât de dotat este, de cât de binevoitor este personalul medical, este tot spital. Te simți internată, ești stresată, ești printre străini, nu e o plăcere. De aceea nimic nu se compară cu liniștea căminului tău, cu liniștea și siguranța ce o vei resimți pentru tine și cel mic când veți reveni acasă. Vei observa că îți revine instinctul de cuib, vei fi bucuroasă că te-ai reîntors la lucurile tale și că bebe are lucrurile lui.

9. Tot ce a fost o fantezie în 9 luni de sarcină devine realitate

Uite că a venit clipa când îl îmbraci pe puiul tău în hăinuțele pe care le-ai cumpărat pe când aveai burtica de o palmă. Parcă nu îți vine nici acum să crezi!

10. Felicitări de la rude și prieteni, fotografii și update-uri pe site-urile de socializare

E oficial! Bebe e noul membru al familiei! Savurați fiecare clipă de acum!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->