/ Reviews / Ai chef de un film? Uite 5 cele mai bune filme pe care trebuie să le privești singură

Ai chef de un film? Uite 5 cele mai bune filme pe care trebuie să le privești singură

filme
Nelly Șargu on 15/04/2014 - 9:17 am in Reviews

Există filme pe care pur și simplu nu are rost să le privești în compania cuiva. Nu vei pătrunde niciodată sensul adevărat ale acestora dacă vei ronțăi popcorn cu prietenii sau dacă iubitul tău te va mângâia tot timpul. Aceste filme sunt adevărate opere de artă și trebuie tratate ca atare.

În continuare ai o listă a unor dintre cele mai bune filme, care trebuie să le privești, neapărat, în singurătate și care îți vor shimba viziunea asupra multor lucruri.

  1. The Prestige(2006)

Robert și Alfred erau magicieni- iluzioniști care concurau pentru dragostea publicului la sfârșitul sec XIX, începutul sec. XX. Cu timpul, concurența lor crește într-un adevărat război.

Ei sunt capabili să facă orice ca să-și afle secretele, dar această ură începe să fie primejdioasă pentru viețile celor din jur. „The Prestige” este o dramă nemaipomenită, în care iluzia devine realitate, iar ceea ce ți se părea real, se adeverește a fi doar o iluzie. 

  1. The Fracture(2007)

Această psihodramă te va captura în jocul „pisica și șoarecele”, în care un bărbat care și-a omorât soția reusește să scape de închisoare printr-un joc al minții. Detectivul încearcă să prindă firul întâmplărilor, dar criminalul pare să fi plănuit totul ideal. Anthony Hopkins creează atmosfera tensionată care o vei resimți chiar și după ce pe ecran va licări „The End”.

  1. The Equilibium(2002)

Ecest film povestește despre o realitate în care ne-am putea trezi în curând. Din cauza războaielor care au secerat o parte din populația planetei, cei aflați la putere au considerat că pentru omenire ar fi mai bine să nu mai simtă nimic. Umanitatea a fost înlăturată cu ajutorul unor medicamente. Nu există dragoste, ură, simțul frumosului, milă, doar respect rece pentru ființa umană. Nu există cărți, picturi, nici măcar rame pentru fotografii, nimic ce ar putea stârni o picătură de sentiment...Cum am trăt într-o astfel de lume?

  1. Perfect Stranger(2007)

Secretele sunt acelea de dragul cărora oamenii fac lucruri de care nu s-ar fi crezut vreodată în stare. Jurnalista Rowena Price(Halle Berry) încearcă să găsească ucigașul prietenei sale și pornește o investigație care îl are în prim-plan pe directorul unei dintre cele mai mari agenții de publicitate. Toate dovezile arată că el este vinovatul. Dar, este oare așa? Ce-ar fi dacă ți-aș spune că albul poate deveni negru și negrul- alb? Ca să înțelegi tot ce dorește să-ți comunice scenaristul și regizorul acestui film, trebuie să privești foarte atent, singură...

  1. The number 23(2007)

Ți s-a întâmplat vreodată să citești o carte care îți descrie viața pas cu pas? Nu? Cred că este normal, nimeni niciodată nu ar putea ști totul despre tine. Protagonistul filmului, Walter Sparrow primește în dar de la soția lui o carte care, până la urmă, îl va scoate din minți. La propriu. În acea carte este descrisă personalitatea lui Wolter, absolut totul despre el, precum și faptul că toată viața lui se învârte în jurul numărului 23. „The number 23” este o dramă psihologică, sensul căreia poate niciodată nu va fi dezvăluit până la urmă.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->