/ Mamici si pitici / Alimente interzise în perioada alăptării

Alimente interzise în perioada alăptării

Alimente interzise în perioada alăptării
Ignat Adriana on 30/05/2014 - 3:09 pm in Mamici si pitici

Perioada alăptării este una delicată deoarece trebuie avut mare grijă la alimentele consumate pentru a nu face rău copilului. Mai jos sunt câteva alimente care ar trebui evitate sau mâncate cu moderație.

Ciocolata, având un efect energizant, ar putea să agite copilul. Ouăle consumate moi sunt periculoase atât pentru mamă cât și pentru copil, acestea putând fi contaminate cu Salmonella.

Ai grijă la lactate, deoarece unii bebeluși sunt sensibili la lactoză și i-ar putea apărea pete sau să i se intensifice colicile.

Dacă simți nevoia de a mânca citrice, încearcă să mânânci doar o porție pe zi, deoarece conținutul mare de vitamina C și aciditatea crescută îi pot provoca bebelușului nu doar neplăceri la abdomen, ci și iritație de scutec.

Peștele oceanic mare congelat precum rechinul, peștele spadă sau macroul mare conține o cantitate mare de mercur, de aceea ar trebui evitat.

Alcoolul este complet interzis pe durata sarcinii și în timpul alăptării deoarece poate distruge copilul. De asemenea și fumatul este interzis.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->