/ Fitness & Dieta / Alimentele – medicament şi colesterolul

Alimentele – medicament şi colesterolul

fructe de padure
Dumitrescu Madalina on 01/12/2014 - 9:42 pm in Fitness & Dieta

Nivelul colesterolului bun şi util corpului este numit HDL. Menţinerea acestuia scade riscul apariţiei diferitelor boli, iar pentru aceasta există anumite alimente care pot acţiona ca şi medicamente stimulatoare.

Ouăle conţin lecitină, iar aceasta din urmă creşte procentul de HDL, astfel încât consumul zilnic timp de 12 săptămâni va rezulta cu un procent ridicat 48% a nivelului HDL.
oua

Peştii graşi ca somonul, heringul, macroul sau sardinele consumaţi în cantităţi de 300 gr pe săptămână timp de o lună va creşte nivelul HDL cu 4%.
somon

Ciocolata neagră cu 70% cacao consumată în cantităţi de minim 15 grame pe zi pe o perioadă mai lungă creşte nivelul HDL cu până la 9%.
ciocolata neagra

Fructele de pădure, indiferent că sunt proaspete sau congelate, cresc nivelul HDL cu 5% dacă sunt consumate timp de minim două luni.
fructe de padure


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->