/ Gourmet / Alte reţete americane

Alte reţete americane

supa crema de sparanghel
Ana Drobot on 14/06/2016 - 10:20 am in Gourmet

Iată alte reţete americane propuse de utilizatoarea happy mom pe Forumul Roz:

Dinosaur eggs

Ingrediente: ouă fierte, carne tocată (se poate folosi curcan, dar şi cu vită sau pui), morcov, ceapă, zuchinni, sare, piper şi pesmet.

Fierbeţi ouăle ţări şi le curăţiţi de coajă. Se dă pe răzătoarea mică morcovul, zuchinni şi ceapă, se amestecă cu carnea tocată (se pune şi un ou crud în amestec), iar apoi se îmbracă ouăle fierte în carne tocată. Se trec prin pesmet (fin) şi se dau la cuptor cam 30- 45 min.

Pui cu salsa de avocado

Ingrediente: 4 piepturi de pui, ulei de măsline, puţin oţet, 1 linguriţă chimen, sare, piper, un avocado (fără sîmbure şi tăiat în bucăţi), 1/3 cană ardei roşu tăiat mărunt, 2/3 cană papaya, pătrunjel.

Se încălzeşte cuptorul la 180*. Pregătiţi puiul (sărat, piperat), îl puneţi în tavă cu puţin ulei de măsline şi se dă la cuptor, pînă e gata (cam 15-20 minute).

Pentru salsa: puneţi într-un castron avocado, papaya, ardeiul, oţetul, chimenul, puţin ulei de măsline (2 linguri), sare, piper, pătrunjel. Amestecaţi bine şi serviţi peste pui.

Se poate servi cu fasole verde, cu orez…

Supă-cremă de sparanghel (Asparagus cream-soup)

Ingrediente:
- cam 400/450 gr asparagus (tăiat bucăţele);
- 1 ceapă;
- 2 linguri de făină şi 2 de unt;
- 4 căni de supă;
- 1/2 cană de smîntînă;
- sare şi piper după gust.

Tăiaţi ceapa peştişori şi o căliţi în untul topit. Se adaugă făina şi se amestecă pînă e omogen. Se adaugă, încet, supă şi apoi asparagus. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, cam 20 minute, pînă ce asparagus-ul e moale. Se pune în blender şi se face o cremă. Apoi se adaugă smîntînă, sare, piper. Şi o reîncălziţi puţin.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->