/ Bio & Sanatate / Aurul – secretul unui ten perfect?

Aurul – secretul unui ten perfect?

proprietățile magice ale aurului
Ina Marin on 11/03/2014 - 9:25 pm in Bio & Sanatate

Când vine vorba de frumusețe și de îngrijire, orice alt subiect își pierde din importanță pentru o femeie. Sute de produse, de formule au fost inventate , menite să estompeze impactul timpului asupra tenului. Creme, seruri, măști, geluri – toate constituie o gamă variată de produse la care femeile de toate vârstele pot apela.

Ceea ce reprezintă o inovație în acest sens, o constituie noile produse apărute pe piață, al cărui ingredient de bază este chiar aurul de 24 K. Ȋntrebarea este, cât de eficiente sunt aceste tratamente, sau, reprezintă doar un motiv în plus de a ușura si mai mult buzunarele doamnelor iubitoare de “lux”.

Se spune, că însăși frumoasa Cleopatra dormea cu o mască de aur pe față în fiecare noapte, iar de aici a pornit și legătura dintre frumusețe și proprietățile magice ale aurului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, aurul are capacitatea de a îndepărta eficient bacteriile de la suprafața pielii, de a reduce afecțiuni precum acneea, iar prin drenajul limfatic pe care îl antrenează, reduce cearcănele.

Particulele de aur au proprietatea de a hidrata profund epiderma, de a accelera regenerarea celulară, imprimând tenului un aspect sănătos și ferm. Aceastea prezintă un mare nivel de biocompatibilitate, ceea ce s-ar traduce prin lipsa unor eventuale reacții din partea sistemului imunitar. De asemenea, se susține și influența covârșitoare a aurului asupra producției de colagen. Colagenul este o proteină a țesutului conjunctiv, și joacă un rol imens în prevenirea apariției ridurilor. Dar odată cu înaintarea în vârstă producția de colagen scade, iar acest lucru favorizează apariția ridurilor și a liniilor de expresie.

Aurul coloidal, prezent în creme sau măști a fost descoperit de Michael Faraday in 1857 și reprezintă o soluție cu particule extrem de mici de aur, particule ce pot fi absorbite eficient de către piele. Fiind binecunoscute proprietățile antiinflamatorii și antialergice nemaipomenite, aurul rămâne de asemenea,un aliat de bază tenurilor cu o sensibilitate ridicată. Fiind și un bun antioxidant, previne degradarea elastinei, responsabilă de flexibilitatea pielii.

Promovat din ce în ce mai mult și promițând rezultate vizibile, chiar de la prima utilizare, marile companii îl adaugă în formulele de preparare a produselor, deși această: categorie de ”lux” se adresează exclusiv, celor cu un buzunar generos, segmentul de piață rămânând unul nesemnificativ.

secretul unui ten perfect


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->