/ Fitness & Dieta / Beneficiile consumului de ciuperci

Beneficiile consumului de ciuperci

ciuperci umplute
Dumitrescu Madalina on 14/11/2014 - 3:03 pm in Fitness & Dieta

Ciupercile au stârnit dintotdeauna controverse datorită incertitudinii legate de calitatea lor benefică sau fatală. Despre acestea s-au formulat legende, s-au scris poveşti cum că după ce sunt consumate, organismul capătă puteri supranaturale, sau, dimpotrivă, că se poate vătăma cu bună ştiinţă.

Astăzi, consumul de ciuperci cunoaşte o popularitate pe scară globală, iar studiile recente au arătat că sunt indicate atât în cazul dietelor, cât şi pentru ameliorarea efectelor unor boli grave sau prevenirea acestora.

Despre ciuperci trebuie în primul rând să ştim că nu pot fi cultivate sau culese de oricine. Este necesar să apelăm la un specialist în acest sens.

Ciupercile în general, prin substanţele pe care le conţin, protejeză corpul împotriva cancerului, mai ales a celui mamar, dar şi a bolilor frecvente. Testele au indicat o stopare a celulelor canceroase la prostata în cazul şoarecilor, deci se întrevede o posibilă ameliorare în cazul aceleiaşi afecţiuni la bărbaţi.

Ciupercile conţine doze optime de seleniu, cupru şi potasiu, diferite tipuri pot conţine şi minerale. Un lucru demn de luat în considerare mai ales în cazul dietelor este faptul că, indiferent de natura preparării acestora (prăjite, la microunde, coapte sau fierte), ciupercile nu îşi pierd substanţele nutritive, ba chiar mai mult pot favoriza pierderea caloriilor.

De aceea, este indicat ca minim o dată pe săptămână, carnea să fie înlocuită cu ciuperci, pentru a favoriza pierderea greutăţii într-o manieră echilibrată.

Dintre cele mai cunoscute reţete de preparare a ciupercilor, vă recomand următoarele:
- tocăniţa de ciuperci;
- piept de pui cu ciuperci şi smântână;
- chifteluţe de ciuperci;
- ciuperci umplute (brânză, carne, tocătură de legume);
- paste carbonara cu ciuperci;
- salata de ciuperci cu usturoi şi oţet;
- sarmale cu umplutură de ciuperci;
- ciuperci pané;
- supă cremă de ciuperci;
- orez cu ciuperci.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->