/ Bio & Sanatate / Beneficiile merişorului

Beneficiile merişorului

beneficiile merisorului
Ana Drobot on 22/01/2016 - 12:39 pm in Bio & Sanatate

Fructele de merişor se recoltează între lunile septembrie – octombrie. Se pot consumă sub formă de fructe proaspete, uscate, suc, capsule, tablete.

Conţin glucoză, fructoză, minerale esenţiale, acizi organici (vitamina C), protein, vitaminele A, B1, B2, B3, E, uleiuri şi săruri minerale.

Au proprietăţi antiinflamatoare, antiseptic, astringent, diuretice, diaforetice (adică provoacă transpiraţia). Se recomandă în tratarea cistitelor acute şi cornice, uretritei, leucoreei, pielonefritei. Poate reduce mirosul urinei.

Sucul de merişor e folosit pentru prevenirea aglomerării de bacterii printre dinţi, ce pot cauza formarea tartrului şi a cariilor, dar şi a bacteriilor responsabile pentru ulcerul gastric. Un rol important îl joacă, astfel, proantocianidele, care evită fixarea bacteriilor de mucoasa anumitor organe.

Merişorul poate preveni gripa şi guturaiul, datorită vitaminei C şi a mineralelor antioxidante. Poate preveni infecţiile şi împiedica bolile cornice (mai ales cele cardiovasculare) să se dezvolte.

Poate reduce riscul apariţiei osteoporozei şi pietrelor la rinichi. În curele de slăbire, poate reduce depozitele de grăsime în câteva săptămâni.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->