/ Gourmet / Biluţe din fulgi de porumb, curmale şi migdale

Biluţe din fulgi de porumb, curmale şi migdale

bilute-din-fulgi-de-porumb-curmale-migdale
Cerasela Badr El-Din on 24/01/2015 - 2:53 pm in Gourmet

O reţetă uşoară, rapidă şi delicioasă potrivită pentru desert sau gustare. Puteţi folosi nuci, migdale, alune, caju, eu prefer însa migdalele aşa că asta am folosit. Cele mai multe reţete de biluţe sunt asemănătoare salamului de biscuiţi, dar eu am ales să vă prezint ceva diferit.

Timp de preparare: 30 minute
Dificultate: Uşor
Porţii: 30 biluţe (depinde de mărime)

INGREDIENTE:

- 2 măsuri fulgi de porumb
- ¾ măsură curmale fără sâmburi
- ½ măsură migdale
- 3 linguri unt la temperatura camerei
- sucul de la o lămâie mică
- 1 lingura apă de trandafiri sau extract de vanilie (după preferinţă)
- 1 măsură fulgi de nucă de cocos

PREPARARE:

1. Puneţi fulgii de porumb, şi migdalele într-un tocător electric şi procesaţi de câteva ori până când migdalele sunt măcinate grosier.
2. Adăugaţi curmalele, untul, sucul de lămâie, apa de trandafiri sau vanilia şi continuaţi să mixaţi până când amestecul se adună şi devine bun pentru modelat.
3. Formaţi biluţe cu diametrul de aproximativ 1 cm pe care le daţi prin fulgi de nucă de cocos proaspăt răzuită pe care o prţjiti într-o tigaie fără ulei pentru câteva minute. Puteţi depozita biluţele într-un recipient etanş timp de până la două săptămâni, în frigider sau o săptămână afară.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->