/ Gourmet / Brioşe, muffins şi cupcakes

Brioşe, muffins şi cupcakes

reteta briose
Dumitrescu Madalina on 10/08/2014 - 4:20 am in Gourmet

La prima vedere nu ar exista diferenţe majore între cele trei, însă la o cercetare mai atentă, descoperim că deja-celebrele deserturi nu sunt unul şi acelaşi lucru. Ceea ce au în comun cele trei deserturi este coacerea acestora în chese şi tăvi cu forme specifice.

Brioşele sunt prăjituri de dimensiuni mici care sunt realizate întâi prin mixarea ingredientelor lichide, iar apoi prin încorporarea celor solide. Reteţa pentru acestea are la bază un blat pufos asemănător checului sau pandişpanului.

Ele nu au la bază în mod oligatoriu ca ingredient untul. Muffins se referă la un fel de mini-păine rapidă, care poate fi nu numai un desert, ci poate fi şi un produs sărat. Tipurile de muffins pot fi asezonate cu fructe sau dulceţuri, dar şi cu brânză sau alte adaosuri sărate.

Cupcakes sunt nişte torturi în miniatură realizate prin combinarea untului cu zahăr, cu ouă şi făină. Acum că ştim care sunt diferenţele dintre cele trei, putem spune că cele mai apreciate sunt cupcakes, care pot fi ornate cu cremă sau marţipan.

Tocmai dn pricina varietăţii design-ului acestora, cupcakes a căpătat aproape aceeaşi valoare ca şi macarons, pentru că oferă posibilitatea unor combinaţii nelimitate de culori, texturi şi accesorizări cu bomboane colorate, prafuri metalice sau figurine miniaturale din marţipan.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->