/ Bio & Sanatate / Candidoza. Cauze şi cum să o tratezi.

Candidoza. Cauze şi cum să o tratezi.

boli feminine
Giorgiana Bogdan on 22/04/2014 - 4:54 pm in Bio & Sanatate

Se ştie că orice femeie suferă de această formă de infecţie micotică cel puţin odată în viaţă cu sau fără începerea vieţii sexuale ci depinde de cu totul alţi factori.

Vaginul ca orice alt organ are mai multe tipuri bacterii ce trăiesc în echilibru iar atunci când o bacterie se înmulţeşte în exces poate duce la un dezechilibru.Un exemplu poate fi candidoza.

Candidoza vaginală sau micoza vaginală reprezintă acelaşi lucru.Această infecţie este provocată de ciuperca numită Candida Albicans ce se găseşte în flora normală locală din mucoasa vaginală,cavitatea bucală dar şi tractul digestiv.

Această candida îşi face simţită prezenţa în următoarele cazuri,şi anume:

 1. Răceli,anemii,diabet ,sida atunci când imunitatea organismului este scăzută.

 2. În tratamentul prelungit cu antibiotice,acestea dezechilibrează flora intestinală astfel că această ciupercă începe să îşi facă de cap.

 3. Contactul sexual neprotejat

 4. Igiena intimă necorespunzătoare şi folosirea unor produse ce afectează pH-ul mucoasei vaginale

 5. Alimentaţie săracă în fructe şi legume ale căror vitamine au rolul de a ţine imunitatea ridicată

 6. Lipsa consumului de cel puţin 2 litri de apă pe zi

 7. Consum de băuturi alcoolice

 8. Purtarea unor lenjerii sintetice care împiedică pielea din acea zonă să respire dar şi a unor pantaloni strâmţi

 9. Dezechilibru endocrin sau al glandei tiroide

 10. Anxietatea şi depresia contribuie diminuarea rezistenţei organismului

Cum se manifestă candidoza:

Senzaţie de usturime în timpul urinării cât şi după.Mâncărimi în zona genitală,mai ales extern.Durere şi discomfort în timpul actului sexual.Scurgeri vaginale abundente,urât mirositoare şi de o consitenţă cremoasă.Uneori frisoane.

Dacă aceste simptome durează mai mult de 3 zile neapărat să te duci la doctor. Nu confunda cu infecţie urinară chiar dacă simptomele sunt asemănătoare.Diferenţa stă în tratament. Este bine să ai întotdeauna antibiotice de spectru larg precum Cifran 500 mg sau Augmentin 500 mg în caz că nu eşti sigură dacă simptomele indică o candidoză sau infecţie urinară.

Sfaturi ca să previi apariţia acestei infecţii:

 • Pentru început este bine să îţi faci un control ginecolog pentru a te asigura că totul este ok în acea zonă şi că poţi folosi un produs pentru igiena ta intimă care să nu îţi afecteze flora vaginală.Nu trebuie să te ruşinezi de ginecologul tău e mai bine să ştii totul despre candida şi să poţi preveni decât să nu ştii ce să faci.

 • Trebuie să mănânci sănătos.Organismul tău are nevoie de vitamine pentru a avea mereu imunitatea ridicată împotriva infecţiilor.Nu uita,odată ce ai contactat candida o vei avea mereu în organism,aceasta devenind activă atunci când imunitatea ta este slabă.Deci  ţine garda sus! Aşa că fuga la cumpărături după fructe,legume şi iaurt.

 • Nu face duşuri vaginale dese pentru că aşa vei curăţa flora ce protejează mucoasa vaginală iar bacteriile îşi vor face de cap după bunul plac.

 • Nu folosi absorbante sintetice sau tampoane,mai bine caută unele din bumbac sau hârtie.

 • Întotdeauna să te speli dinspre zona vaginală înspre zona anală,respectă această mişcare şi atunci când mergi la toaletă pentru că aşa eviţi riscul de a aduce bacterii în această zonă şi vei preveni şi riscul producerii unor infecţii.

 • Cel mai important este să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi deoarece aşa vei pune la muncă rinichii iar bacteriile ce se află şi în vezica urinară vor fi eliminate mai repede şi aşa se va împiedica înmulţirea lor astfel că vei fi scutită de infecţii urinare!

Dacă ţii cont de aceste lucruri sigur nu vei avea probleme cu candida,dar pentru sănătatea ta este bine să faci un control ginecologic cel puţin de 2 ori pe an.Astfel vei preveni apariţia unor infecţii ce te vor chinui.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->