/ Psihologie / Ce nu ştiam despre persoanele creative?

Ce nu ştiam despre persoanele creative?

persoane creative
Dumitrescu Madalina on 25/10/2014 - 4:26 pm in Psihologie

- Sunt foarte curioase. Persoanele creative citesc mult, se informează, observă şi analizează diferite evenimente din natură apoi vin cu idei noi, care sunt de fapt combinaţii de detalii pe care le-au citit, văzut sau experimentat.

- Nu se iau în serios ca şi persoane. Creativii sunt în general persoane copilăroase, jucăuşe, care se distrează prin ceea ce fac, chiar dacă ceea ce fac este de fapt o muncă. Ei ştiu că atunci când la o problemă serioasă nu se găseşte o rezolvare prin mijloace serioase, răspunsul se află într-o abordare mai non-conformistă, chiar amuzantă. Drept pentru care, persoanele creative pot părea firi duale – uneori foarte serioase, alte ori chiar hilare, trăsături de care nu par a fi foarte deranjate.

- Creativitatea lor este nu numai un proces, este un ritual şi un stil de viaţă, pe care dacă nu îl tratează cu dedicaţie maximă, nu funcţionează. De exemplu, pictorii trebuie să facă cel puţin o schiţă în fiecare zi, chiar dacă nu toate vor ieşi formidabile, important este exerciţiul care te determină să ajungi la un anumit nivel în care să nu fii nevoit să aştepţi să îţi vină inspiraţia.

- Realizările cele mai mari presupun adesea şi perioade de discomfort mai mari. Pentru ca o idee excelentă de piesă muzicală să fie pusă pe hârtie la standardele cele mai înalte, creatorul trebuie să strea să audieze, să analizeze, să aducă îmbunătăţiri, să realizeze schiţe peste schiţe până să ajungă la forma finală a piesei.

- Pot găsi fărâme de idei în cele mai neobişnuite locuri, situaţii, detalii sau comportamente ale persoanelor.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->