/ Fitness & Dieta / Celulita,bat-o vina!

Celulita,bat-o vina!

celulita
Adelina Noghe on 17/04/2014 - 12:48 pm in Fitness & Dieta

Suntem femei şi ne place să arătăm bine,să avem o piele fină,un corp ferm şi bine proporţionat. Dar ce facem cu celulita? Indiferent de vârstă,acest aspect neplăcut al pielii ne dă batăi de cap.

Nu trebuie să vă simţiţi ca şi cum sunteţi singurele sau ultimele de pe Pământ care se confruntă cu aşa ceva,pentru că toate fetele şi femeile au celulită. Există  două tipuri de celulită,conform cercetătorilor. Aspectul de burete din zona  coapselor, în poziţia picior peste picior,este primul tip de celulită. În momentul exercitării unei presiuni într-o anumită zonă a corpului, apare această imagine care ne sperie. În al doilea rând, vorbim despre aspectul de  „coajă de portocală” a pielii din zona coapselor, abdomenului şi a feselor.Este un stadiu mai avansat de celulită, care se vede în poziţia naturală a corpului.

De ce avem însă celulită în special în zona coapselor şi a feselor ?În acele zone este depozitată cea mai  multă grăsime corporală,numită ginoidă,şi automat în derm se formează,în fruncţie de densitate si structura pielii, proiecţii de celule adipoase,celulita.

Aveţi picioare  frumoase,dar aveţi celulita,aşa că purtaţi pantaloni lungi în locul fustelor sexy?Aveţi un abdomen plat şi tonifiat, dar purtaţi bluze cât mai lungi,pentru a-l acoperi? Aveţi un posterior atrăgător şi bine conturat ,dar când mergeţi la plajă îl ţineţi ascuns sub o pereche de pantaloni capri?Normal că nu! Trebuie să facem ceva pentru a ne simţi bine într-o piele fără celulită!

Care sunt cele mai aplicate metode pentru a scăpa de celulită?

1)O alimentaţie cu puţine calorii şi grăsimi.

Mai multe fructe ,legume ,şi apa vă vor ajuta să restabiliţi ordinea firească în organism .

Iată niste exemple de alimente care ajută la lupta ta împotriva celulitei:

-iaurtul(consumaţi 3-4 borcănele de iaurt zilnic şi pielea dv. vă va mulţumi)

-fructe bogate în vitamina C,în special fructele de pădure(stimulează producerea de fibre elastice în piele)

-bananele(conţin potasiu şi fibre)

-ghimbirul

-fructele de papaya(ajută la refacerea ţesuturilor)

-alimente bogate în proteine:peşte,tofu,carne de pui,fasole etc.

-alge marine

2)Sport

Zilnic (sau măcar de 5 ori pe săptămână),minium 30 de minute ,faceţi jogging,aerobic,dans sportiv, înot,ciclism,mergeţi pe role sau pe jos.Orice,numai faceţi mişcare,antrenaţi muşchii şi ajutaţi sistemul circulator.Eforul fizic duce la crearea unui deficit caloric şi veţi arde din grăsimi,deci va începe să dispară celulita.

3)Încercaţi să vă menţineţi la o greutate favorabilă.

Nu este nicio regulă,toate avem celulită ,fie că avem 50 sau 150 de kilograme. Însă creşterile sau scăderile bruşte în greutate duc la apariţia unei celulite destul de urâte.

4)Faceţi masaj cu uleiuri precum cel de ienupăr,lavandă sau rozmarin.

Acesta este un tratament care nu are cum să dea greş.Aceste uleiuri tonifiază,luptă împotriva retenţiei de apă şi topesc grăsimea subcutanată.

5)Faceţi masaj cu zaţ de cafea.

Câteva minute cu acest exfoliant va va ofei o senzaţie foarte plăcută de fineţe a pielii.Dupa aceaa puteţi aplica o cremă anticelulitică cu cafeină.

6)Beţi infuzie de păpădie

Pe lângă ajutorul pe care îl oferă în diete,ne ajută să eliminăm şi celulita. În fiecare zi trebuie să se consume o cană de 250 ml. de infuzie de păpădie neîndulcita,pentru rezulatatele dorite.

Bineînţeles că există şi metode mai rapide, în cabinete specializate ,dar mult mai costisitoare.

Un exemplu este tratamentul parango.Acesta constă în împachetarea zonelor afectate într-un amestec. Este un mix de nămol,cafeină,săruri marine şi parafină pură, care hrănesc pielea şi ajută la eliminarea celulitei. Pentru un rezultat rapid se recomandă de către specialişti o şedinţă la două zile.

Trebuie să ştiţi că aceste remedii naturale nu au un efect imediat, ca cele din clinici,trebuie folosite vreme mai îndelungată şi respectate cu stricteţe. Oferiţi-vă puţin timp şi pentru îngrijirea pielii dumneavoastră,pentru că meritaţi!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->