/ How To / Cum sa faci Orange Nivo sa receptioneze toate sms-urile

Cum sa faci Orange Nivo sa receptioneze toate sms-urile

orange nivo nu receptioneaza sms-uri
Diana Matei on 08/06/2014 - 2:13 am in How To

Orange Nivo a fost in 2013 telefonul dual-core cu cel mai mic pret fapt ce m-a determinat si pe mine ca pe multi altii sa il cumpar. Pretul la liber era de aproximativ 100 euro iar dupa aproximativ 1 an de utilizare pot spune ca si-a meritat banii.

Telefonul este insa unul din gama low-cost si asta isi spune cuvantul, camera video este slaba, si de cele mai multe ori cand e solicitat in aplicatii se blocheaza pe moment insa isi revine in cateva secunde.

Oricum nu ma asteptam la performante chiar daca specificatiile telefonului sunt destul de ok, dar pentru o utilizare moderata telefonul isi face treaba cu brio.

Cea mai mare problema la Orange Nivo am avut-o insa cu receptionarea sms-urilor si anume primeam doar anumite sms-uri, iar altele se pierdeau. Acest lucru se intampla pur si simplu aleator si de regula daca imi erau trimise cate 4-5 sms-uri pe zi, 1 din ele nu-l primeam.

Am tot cautat pe internet o solutie si initial nu am gasit, fapt pentru care dupa cateva luni ma hotarasem sa-l duc in service la orange pentru ca era deja enervant, pierdeam unele sms-uri importante fara sa stiu de existenta lor.

Intr-o zi citeam pe internet ca si altii au avut aceeasi problema cu Orange Nivo si l-au trimis de mai multe ori in service, si in unele cazuri chiar au primit alt telefon care la fel nu receptiona toate mesajele.

Acest lucru m-a facut sa caut solutii tot pe internet iar la scurt timp am gasit un blog iar in comentariul unui articol un utilizator spunea ca trebuie sa instalez aplicatia GO SMS Pro de pe Google play care practic inlocuieste aplicatia default pentru sms-uri a Android-ului.

De atunci n-am mai avut nicio problema cu receptionarea sms-urilor. Daca ati incercat si alta aplicatie care rezolva primirea sms-urilor la Orange Nivo va rog sa lasati un comentariu spre a oferi si alte solutii posesorilor acestui model de smartphone care intampina aceasta problema.

UPDATE: Intre timp am instalat aplicatia Hangouts realizata de cei de la google si am setat-o sa preia functia de receptionarea sms-urilor. Am testat-o deja de ceva timp si receptioneaza toate sms-urile fara nicio problema, plus de asta mi se pare foarte utila intrucat cand esti conectat la internet pot sa chatuiesti sau sa faci videoconferinta cu persoanele care au cont de gmail.


2 POST COMMENT

Dati un raspuns

2 Comments
 • 15/07/2014

  Sper sa functioneze si in cazul meu.am aceeasi problema. multumim!

  Reply
  • 15/07/2014
   Diana Matei

   Poti sa incerci si cu aplicatia Hangouts. Este mult mai rapida si s-ar putea sa rezolve de asemenea problema cu receptionarea sms-urilor la Orange Nivo. Ca sa incerci daca mai persista problema poti sa-ti trimiti de pe un alt telefon un set de cate 15 sms-uri numerotate de la 1 la 15 si iti vei da seama daca nu au ajuns toate. Mult succes!

   Diana Matei
   Reply
-->