/ Gourmet / Desert American: Oat cookies (biscuiti/ fursecuri de ovǎz)

Desert American: Oat cookies (biscuiti/ fursecuri de ovǎz)

oat cookies-biscuiti fursecuri de ovaz
Ana Drobot on 14/06/2016 - 10:29 am in Gourmet

Un desert american, după o reţetă propusă de utilizatoarea happy mom pe forumulroz:

Ingrediente:
- 2 căni fulgi ovăz;
- 1 1/3 cană făină;
- 3/4 linguriţă bicarbonat;
- 1/2 linguriţă praf copt;
- 1/2 linguriţă sare;
- 1 cană de zahăr brun ( pentru unele gusturu o cană întreagă poate fi mult prea dulce);
- 3/4 cană unt (moale);
- 1 ou;
- 1 lingură miere;
- 1 linguriţă vanilie;
- nuci, ciocolată, fructe uscate , ce aveţi şi/sau vă place.

Se încălzeşte cuptorul la 350*F ( 180*C). Se amestecă ovăzul, făina, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Se bate (separat) zahărul brun cu untul până devine cremos. Apoi se adaugă oul, vanilia, mierea.

Se bate pe viteză medie pînă e bine amestecat. Se adaugă, puţin cîte puţin, amestecul de făină cu ovăz. NU amestecaţi prea mult, căci rămâne aluatul prea moale. La final amestecaţi nucile, alunele , etc.

Se ia cât într-o lingură şi se formează rotiţe pe tavă. Se coc între 11-15 minute, până devin pufoase.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->