/ Reviews / Divergent (Diferit)

Divergent (Diferit)

div
Ignat Adriana on 12/04/2014 - 11:25 pm in Reviews

Dragele mele, azi am urmărit un film numit Divergent, care mi-a captat atenția și interesul de la început până la sfârșit. De aceea m-am gândit să vă scriu câte ceva despre el pentru a vă îndemna să îl vizionați și voi. De data aceasta nu este doar o poveste de dragoste, deși își are și aceasta partea, ci este vorba de mai mult de atât, și anume: de a nu îți fie frică de a fi cine ești și ceea ce ești. Într-o lume divizată omul trebuie să fie complet. Cred că până la urmă acesta este mesajul pe care acest film vrea să îl transmită.

Povestea filmului are loc într-un Chicago post-apocaliptic distopic unde oamenii sunt divizați în 5 facțiuni bazate pe virtuți umane.

La vârsta de 16 ani fiecare persoană trebuie să ia parte la un ritual în care aleg facțiunea de care vor să aparțină. Aceștia sunt supuși și la un test menit să le arate din care facțiune aparțin. Indiferent de rezultatul testului aceștia au posibilitatea de a alege facțiunea, însă odată aleasă, nu mai au voie să dea înapoi.

Beatrice Prior și fratele ei fac parte din facțiunea Abnegație,unde persoanele sunt altruiste. Tatăl lor este la conducerea orașului alături de Marcus Eaton. Cei din această facțiune au grijă de cei săraci, care nu fac parte din nicio facțiune.

Celelalte patru facțiuni sunt Candoare (sinceri), Erudiți (inteligenți), Neînfricați (curajoși), Prietenie (liniștiți și prietenoși).

La testul de aptitudini, în care este folosit un ser pentru a indica facțiunea de care trebuie să aparțină cetățenii de 16 ani, Beatrice Prior are rezultate neconcludente, rezultând că este o divergentă, adică are aptitudini din fiecare facțiune. Divergenții sunt considerați o amenințare deoarece gândesc independent, se pot guverna singuri. Tori de la Neînfricați, persoana care îi face testul lui Beatrice o avertizează să nu spună nimănui rezultatul adevărat al testului pentru a nu fi în pericol.

La ceremonia de alegere a facțiunii, fratele lui Beatrice, Caleb, alege Erudiții, iar Beatrice alege Neînfricații.

Neînfricații o inițiază pe Beatrice și o face să treacă prin probe dificile până ajunge să își merite locul în această facțiune. Ea se împrietenește cu Christina, Al și Will. Unul dintre liderii lor, Four, ajunge să se îndrăgostească de ea. Acesta este fiul lui Marcus Eaton, pe numele lui adevărat Tobias, care a fost bătut de tatăl său. Cei doi ajung să aibe o relație foarte apropiată și să afle unul despre celălalt că sunt divergenți.

Erudiții doresc să stăpânească orașul așa că le introduc un ser Neînfricaților pentru a-i putea manipula să îi ucidă pe cei din Abnegație, care se află la conducerea orașului.

Neînfricații află că Beatrice și Four sunt divergenți așă că decid ca pe ea să o omoare fiindcă era rănită, iar pe Four să îl manipuleze.

Mama lui Beatrice o salvează însă ajunge să fie ucisă, la fel ca tatăl ei. Rămân astfel doar ea cu fratele ei și cu Marcus Eaton, dar și Four, care este sub influența unui ser care îl manipulează să facă ce doresc Erudiții. În fruntea Erudiților este personajul lui Kate Winslet care dorește să îi eradicheze pe cei din Abnegație.

Four este manipulat să o ucidă pe Beatrice, însă acesta reușește să se dezmeticească și să lupte alături de ea nu împotriva ei.

Astfel că, Beatrice ajunge să o injecteze cu ser pe Jeanine (Kate Winslet) manipulând-o, pentru a îi opri pe Neînfricați de la a-i omorî pe cei din Abnegație și de a opri programul de eradicare.

În final Beatrice, Four, tatăl său Marcus Eaton și Caleb Prior, fratele lui Beatrice fug dincolo de zidurile orașului, unde aleg să lupte pentru ceea ce sunt, pentru a fi divergenți.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->