/ Bio & Sanatate / Ești stresată din cauza BAC-ului sau a sesiunii? 5 cele mai bune remedii naturiste împotriva stresului

Ești stresată din cauza BAC-ului sau a sesiunii? 5 cele mai bune remedii naturiste împotriva stresului

Stress
Nelly Șargu on 01/06/2014 - 9:57 am in Bio & Sanatate

În perioada BAC-ului și al sesiunii stresul este boala cea mai frecvent întâlnită. Da, în cărțile de medicină stresul este demult trecut ca boală, o maladie care se tratează foarte greu, deoarece nu ține de durerea fizică, nu există operații prin care ai putea scăpa o dată și pentru totdeauna de stres. Există mii de feluri de medicamente împotriva stresului, dar acestea atacă sistemul nervos, care, după cum știm de la lecțiile de biologie, nu restabilește atât de ușor sau poate chiar deloc.

Iată unele dintre cele mai bune remedii naturiste cu ajutorul cărora vei reuși să învingi de fiecare dată stresul :

  1. Ciocolata

Toate știm că ciocolata este nu doar gustoasă, ci și foarte folositoare în momentele depresive. Medici recomandă consumul de ciocolată, care favorizează mărirea nivelului de glucoză în sânge, adică eliberarea unui flux de energie necesar ca să-ți revii din starea de amorțeală psihologică sau invers, hiperactivitatea nervoasă.

  1. Sportul

Atunci când faci sport se eliberează hormonii antistres, se îmbunătățește metabolismul, se intensifică circulația sangvină și se mobilizează toți mușchii. Alergatul, spre exemplu, oferă o gură de aer proaspăt nu doar plămânilor tăi, ci întregului organism.

  1. Ceaiul de mușețel și urzică

Se știe că acestea două fac minuni în ceea ce ține de calmarea nervilor. Te sfătuiesc ca atunci când înveți, să ții lângă tine o ceașcă cu ceai din mușețel sau urzică și să bei din ea pe parcurs. Deasemenea, nu uita să-l consumi înaintea fiecărui examen, pentru că atunci ai nevoie de o minte limpede și liniștită.

  1. Fructele

Nu doar ciocolata este făuritoarea stării de bine. La fel asupra ta pot acționa portocalele, de exemplu. Orice conține vitamina C este bun de consumat atunci când treci printr-o perioadă stresantă. Sunt bune absolut toate fructele, deoarece acestea îmbogățesc organismul cu  vitamine și minerale, care îți ridică dispoziția și te încarcă cu puteri.

  1. Fructele uscate

Acestea sunt un compartiment aparte, deoarece pe lângă vitamine, acestea mai conțin antioxidanți, proteine, acizi grași polinesăturați care îmbunătățesc activitatea creierului. Consumă-le la micul dejul și în acea zi cu siguranță vei rezista în fața stresului.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->