/ Psihologie / Florile: efecte psihologice

Florile: efecte psihologice

Florile-efecte psihologice
Ana Drobot on 12/05/2015 - 12:46 pm in Psihologie

Florile sunt parte din experienţa noastră la orice eveniment, religios, cultural, la petreceri, în momente de relaxare, cum ar fi la plimbare, în vizite etc. Le folosim pentru a cere înţelegere, pentru a exprima admiraţia pentru cineva, pentru a cuceri pe cineva (la o întâlnire), pentru a aduce bucurie (la o sărbătoare) s.a.

Mai sunt folosite şi personal, pentru împodobire, sub forma parfumurilor, care au, majoritatea, note de top şi/sau de mijloc florale. Florile ne influenţează starea de spirit. Dacă petrecem o după-amiază într-o zonă cu flori, în parc, la ţară, oriunde în natură, ne vom simţi din nou fresh.

Se spune că pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit imediat este bună floarea-soarelui, mare, puternică şi strălucitoare. Tot pentru o mai bună dispoziţie sunt buni bujorii. Se spune că nu putem să nu zâmbim privindu-i.

Bujorii şi floarea soarelui ar fi o combinaţie potrivită pentru un buchet care să ne facă să ne simţim fericiţi privindu-l. Să reţinem că, în momentul în care facem sau alegem un buchet, culorile mai puţin saturate şi mai strălucitoare sunt în general mai relaxante, în timp ce culorile saturate şi îndrăzneţe ne vor da energie.

Un buchet format din flori în nuanţe alăturate pe schema cu roată culorilor va avea un efect calmant. Efectul opus se va obţine dacă alegem pentru un buchet nuanţe opuse pe schema cu roata culorilor.

Contează şi unde aşezăm un buchet, nu numai cum combinăm florile. Un studiu arată că a avea flori la locul de muncă ar ridica nivelul de gândire creativă, ar creşte productivitatea şi ar crea un mediu de muncă pozitiv.

Un aranjament floral îndrăzneţ la recepţie şi în jurul birourilor reîmprospătează atmosfera şi moralul la orice loc de muncă.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->