/ Psihologie / Hipsterii vor mai mult…Cine sunt ei?

Hipsterii vor mai mult…Cine sunt ei?

hipster
Adelina Noghe on 01/04/2014 - 2:04 pm in Psihologie

Cum gândesc şi ce vor de la această planetă?Cum îi recunoşti şi cum mai ies în evidenţă? Ce muzică ascultă,ce haine poartă şi cum se comportă?Cine sunt ,sau mai bine spus,ce sunt de fapt hipsterii?

Termenul hipster se referă la o subcultură a tinerilor albi din mediul urban,în special din America, apărută în anii 1990.De fapt,albii erau fascinaţi de stilul negrilor dar şi al muzicienilor de jazz.Astfel,au preluat stilul lor de viaţă,făcând o mixtură de limbaje ,interese şi plăceri vestimentare.Şi s-a ridicat,uşor dar sigur, această subcultură a umorului negru şi a  consumului de cannabis. Astăzi,ei sunt  tinerii cărora ideea de cool nu le mai place, au  redenumit-o  “deck”,datorită stilului nou pe care l-au inventat. Gândirea independentă, anticonformismul, imaginaţia şi creativitatea au dus la conturarea unor vieţi care seamănă cu adevărate arte.

Ei nu au un stil neapărat ciudat, ci mai bine spus ,neînţeles de ceilalţi oamenii. Uşor uşor,plăcerea pentru muzica jazz a trecut pe locul doi şi pe tron a urcat muzica indie şi distracţia o găsesc cel mai adesea în cluburi underground.

Nu au un stil vestimentar comun. Nu vor să mai fie cool,vor să îşi exteriorizeze fiecare trăire şi bucurie prin atitudine,haine sau frizuri foarte îndrăzneţe. Hainele lor sunt  varianta distrusă a hainelor ”noastre” ,mult modificate după o viziune proprie,ieşită din lumea modei.Au trecut de la stilul emo(când purtau teneşi şi curele în culori deschise) la o variantă retro,vintage. Astăzi îi vedem îmbrăcţi cu tricouri viu colorate cu decolteu în V sau cămăşi în carouri de pe care nu lipsesc inscripţiile. Tenişii sau espadrilele sunt acum noua lor atracţie. Pantalonii pană  foarte mulaţi ,eşarfele ,brăţările,lanţurile,ipod-ul sau ochelarii-accesoriu foarte mari şi trasnparenţi le definesc cel mai  bine garderoba. Băieţii sunt definiţi prin acele  „trucker hat" (acea  şapcă colorată şi cu diverse inscripţii).Fetele  sunt varinata ciufulită si rebelă a celorlalte fete. Majoritatea tinerilor adoptă acest stil din plăcere,pentru că se regăsesc în el. Sun din păcate şi adolescenţi care vor doar să se identifice cu ce este mai căutat în prezent.

Sunt complecşi,sunt diferiţi,sunt distraşi de la nebuniile lumii , sunt în multe feluri. Zi de zi vor sa iasă în evidenţă prin ceva.Hipsterii sunt oameni care vor altceva de la aspectul lor fizic, şi acel ceva la care aspiră, îl obţin indiferent de metodele la care trebuie să recurgă.Asta a făcut de curand o grupare de adolescenţi americani.Dorinţa lor de a ieşi din tipar a sărit atât de sus, încât întreaga ţară a rămas oripilată.

O grupare de hipsteri din  America a recurs la un gest uluitor,doar pentru a avea o imagine cu totul diferită de cea obişnuită.Implant de barbă.Ei consider că,cu cât au mai multă barbă, cu atât sunt mai populari. Explicaţia a fost una simplă:barba ascunde toate imperfecţiunile  şi oferă un aer de masculinitate.

Pentru o asemenea procedură,doritorii  trebuie să scoată din buzunar până la 8.500 de dolari, în SUA. Chiar dacă in urmă cu câţiva ani această operaţie nu era tocmai una apreciată şi căutată,în ultima perioadă, numărul pacienţilor doritori a explodat.

Ei bine,nu este tocmai un lucru ciudat să fii hipster,nu? Tendinţele tale atrag sute de adepţi zi de zi,pentru că trăim într-o lume în care stilul cel mai popular este la modă,nu propriul stil. O lume care judecă viaţa hipsterilor, dar care o pune într-un Xerox şi o multiplică neîncetat.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->