/ How To / Idei ingenioase utile în bucătărie

Idei ingenioase utile în bucătărie

idei de gatit
Dumitrescu Madalina on 01/06/2014 - 9:23 pm in How To

Graba în bucătărie şi în pregătirea celor necesare alimntaţiei dată de programul profesional contemporan impune un ritm alert, de aceea venim în sprijinul gospodinelor cu câteva sfaturi practice care vor eficientiza timpul doamnelor în bucătărie.

- Cartofii fierţi cu coajă se cojesc mai uşor dacă după ce sunt luaţi din apa clocotită şi puşi într-un bol cu apă cu gheaţă. Decojitul durează mai puţin de 5 secunde.

- Din categoria „Cum să tai ceapa şi să nu plângi”, soluţia este să aprinzi o lumânare în apropiere.

- Organizarea congelatorului se poate face şi în funcţie de porţionare, de exemplu dacă obişnuiţi să folosiţi vinul la diverse mâncăruri sau sosuri, este recomandat să îl congelaţi în cuburi, precum cele de gheaţă. Alimentele tocate sau porţionate pot fi calculate în funcţie de cât se găteşte zilnic, fie în pungi de plastic, fie în recipiente etanşeizate.

Congelarea trebuie făcută cât mai plat cu putinţă, în ideea de a salva spaţiul din congelator. De asemenea, o altă metodă inovativă este ca legumele sau alimentele să fie plasate în boluri cu apă şi congelate cu totul. După ce devin rigide, pot fi scoase din recipiente şi aşezate în congelator unele peste altele.

- Dezgheţarea cărnii se poate face cu 30% mai eficient dacă se realizează într-o folie sau recipient de aluminiu.

- Achiziţionarea unor seturi de recipiente cu capace colorate poate ajuta la clasificarea alimentelor în frigider
şi congelator, pentru a nu le mai eticheta.

- Carnea se taie mai uşor dacă se menţine timp de maxim un sfert de oră la congelator înainte de pregătire.

- Ascuţirea regulată a cuţitelor face munca în bucătărie eficientă şi reduce timpul alocat pregătirii alimentelor.

De asemenea, o trusă minimă de prim ajutor în caz de accidente trebuie întotdeauna păstrată într-un colţişor uşor accesibil al bucătăriei.

- Pentru ca prospeţimea legumelor congelate să persiste mai multă vreme, este recomandat ca în recipientul în care sunt depozitate să se aplice un prosop umed.

- Oţetul de mere este foarte bun pentru curăţarea şi recondiţionarea tăvilor de prăjit şi tigăilor, care au trecut prin multiple utilizări. Suprafaţa zgâriată poate fi parţial refăcută prin tapetarea cu ulei sau unt.

- O metodă eficientă de a curăţa mai repede căţeii de usturoi este aceea de a pune usturoiul (întreg) într-un bol acoperit cu un alt bol de aceeaşi dimensiune, şi de a mişca rapid recipientele în sus şi în jos timp de aproximativ 5 minute sau până ce zgomotul denotă împrăştierea usturoiului în mai multe bucăţi.

Pentru a testa eficienţa acestor trucuri, vă invităm să le încercaţi.

idei geniale pentru gatit


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->