/ Bio & Sanatate / Întrebuinţări neobişnuite ale berii

Întrebuinţări neobişnuite ale berii

berea
Dumitrescu Madalina on 17/04/2014 - 8:59 pm in Bio & Sanatate

Berea este o băutură specifică consumului predominant bărbătesc, însă datorită multiplelor beneficii aceasta poate fi utilizată în mai multe situaţii şi locuri chiar şi de femei, de la grădină şi până la baie, respectiv bucătărie.

În bucătărie berea poate fi pusă într-un pahar acoperit cu o folie de plastic cu o gaură mică, fiind foarte eficientă pentru atragerea musculiţelor care se aducă în preajma fructelor sau legumelor. Berea este un agent de curăţare foarte bun în cazul vaseor de alamă sau cupru, dar şi în cazul bijuteriilor de aur. Pâinea înmuiată în bere atrage gândacii de bucătărie, deci poate fi o capcană perfectă. Berea poate fi utilizată în reţete la prepararea sosurilor, a mâncărurilor pe grătar, dar a preparatelor de tip marin şi a orezului.

În baie, berea poate fi folosită la menţinerea igienei corporale. Spre exemplu, o baie caldă cu un adaos de bere (o sticlă / o doză) detoxifiază porii şi favorizează absorbirea mineralelor din componenţa acesteia. Pielea devine mai moale, mai ales în cazul călcâielor. În ceea ce priveşte părul, strălucirea acestuia poate fi revigorată prin folosirea berii în locul şamponului, sau doar umezirea părului cu bere.

În jurul casei sau în grădină, berea îşi găseşte întrebuinţarea în stropirea plantelor şi a pământului pentru că îmbogăţeşte solul, se pot face „curse” pentru melci (se toarnă în boluri mici o cantitate de bere, care îi atrage pe aceştia) şi ţin departe albinele şi viespile.

În alte situaţii, berea s-a dovedit eficientă în dislocarea pieselor ruginite (piliţe, şuruburi), dar şi în redarea strălucirii pieselor de mobilă veche.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->