/ Diverse / Nicio faptă bună nu trece nepedepsită – No good deed goes unpunished!

Nicio faptă bună nu trece nepedepsită – No good deed goes unpunished!

no good deed
Luminita Bulf on 19/04/2014 - 6:11 pm in Diverse

Cu toții cred că facem parte dintr-un grup de socializare de pe facebook.

Și eu la randul meu am un grup pe care îl accesez zilnic pentru că mă pregătesc pentru admiterea în barou și orice sfat este binevenit atunci când ai mii de pagini de învățat.

Pentru că sunt o fire saritoare, am ajutat într-o zi o colega să își găseasca un curs de care avea mare nevoie și eu in naivitatea mea am considerat că pot beneficia mai multi de el, însa m-am înșelat amarnic.

Cursul îl cumpărasem de pe un site care oferă o bază mare de date de carți în format electronic și nu m-a deranjat să il distribuii în mod gratuit și colegilor mei. Surpriza a venit tocmai din partea unora dintre ei care au protestat și mi-au cerut să șterg fișierul pe motiv ca este al lor și nu vor să aibă și ceilalți acces. Cu toate că au primit argumente juridice cum că am tot dreptul să îl dau cui doresc, pe deasupra umbla nestingherit pe internet ți evident nu eu îl pusesem acolo, a trebuit să vad cum la nesfarșit niste oameni care în viitor vor reprezenta sistemul juridic din Romania nu au putut să argumenteze nici măcar la piciorul broaștei cererea pe care o făceau, ba mai mult în loc de argumente aruncau nestăviliți cu insulte.

Este clar că în România ideea de într-ajutorare nu mai există , ideea de colegialitate este de mult istorie și astazi m-am convins. Mi-a lasat un gust amar toată aceasta poveste și cred ca pentru prima oara în viată am înțeles expresia Nici o fapta buna nu trece nepedepsita.

Morala povestii? Simplu. Oameni ca ei trebuiesc ignorati, faptele lor sunt de joasă spetă și să-ți bați capul să le arați că greșesc este în van. Fiți buni, întelegători, ajutați-vă și treceți peste clișeul conform caruia în viață răzbești doar dacă rupi în carne vie.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->