/ Psihologie / Omul – simbol in univers

Omul – simbol in univers

ce a devenit omul
Alexandra Gheorghe on 25/03/2014 - 5:08 pm in Psihologie

Omul nu este un cerc cu un singur centru, este o eclipsa cu doua focare: faptele si ideile (Victor Hugo)

Este interesant cum unii oameni ne pot schimba vietile. Mereu spun ca detinem puteri magice atat fizice cat si psihice. Uneori o atingere sau un cuvant spus atunci cand trebuie, iti poate schimba viata. Rostim cuvinte magice, emitem sunetete ce ne infioara sau ne linistesc, detinem capacitati mintale care reusesc sa construiasca de la cele mai mici pana la cele mai inalte cladiri. Suntem talentati, chibzuiti si ne place sa atingem cele mai inalte piedestaluri.

Suntem unici in personalitate, avem in posesie prafuri magice ce fac  corpul si mintea sa se schimbe. Am invatat sa iubim, sa traim si sa muncim inca din antichitate. Avem instincte bune imprumutate zic cercetatorii, de la specii ce inca mai supravetuiesc. Sunt doua specii de maimute, cimpanzeu Pan troglodytes (“cimpanzeul obișnuit”) și Pan paniscus (“cimpanzeul pitic” sau “Bonobo”) specimene care au dat startul omenirii.

energia din univers,

Oare de la ei sa fi “imprumutat” aceste prafuri magice ce ne fac unici sau doar timpul a reusit sa ne invete mici trucuri care, cu timpul sa ne ofere un trai mai bun si o minte mai stralucita. Putem gandi mai mult decat prevede mintea, putem visa dincolo de absolut, sa ne imaginam lucruri sfinte, reusim sa supravetuim chiar daca padurile sunt pline de uscaciuni.

Reusim ca prin minune sa redam zambete pe chipuri, sa aducem veselie dar si durere in sufletele oamenilor. Emanam energii pozitive sau negative, ctitim in stele si in pietre, transmitem buna stare, inselam durerea si moartea, salvand vieti.

Ne luam puterea din plante, energia din univers, natura si necuvantatoarele ne inspira, lacul si raul ne imblanzesc.

Omul nu e numai cat se vede,  omul este o specie rara capabila sa se nasca si sa dispara.

Omul - simbol in univers


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->