/ Bio & Sanatate / Ouăle şi sănătatea

Ouăle şi sănătatea

ouale si sanatatea
Dumitrescu Madalina on 02/06/2014 - 4:31 am in Bio & Sanatate

Ouăle ocupă un loc destul de important în alimentaţia generală, fiind cel puţin din punct de vedere istoric considerate alimente de bază, alături de carne, lapte şi pâine. Pe lângă saţietate, ouăle au şi anumite beneficii mai puţin cunoscute.

Beneficii pentru sănătatea ochilor. Substanţele pe care ouăle le conţin sunt favorabile ochilor, pentru că aduc un aport de luteină, beta-caroten, proteine şi amino-acizi.

Ouăle şi inima. Studiile au arătat că consumul regulat de ouă reduce riscul apariţiei coagulării sângelui, a atacului cerebral şi a infarctului.

Neurosistemul. Ouăle conţin şi substanţe favorabile bunei desfăşurări a activităţii cerebrale şi a sistemului nervos.

Nu îngraşă. Datorită faptului au o concentraţie de 5 grame de grăsime, dintre care 1,5 grame sunt grăsimi saturate, consumul de ouă nu dăunează siluetei, şi mai mult decât atât ajută la ţinerea sub control a colesterolului.

Scad riscul de incidenţă a cancerului la sân. Studiile au indicat o scădere cu 44% a şanselor de incidenţă a cancerului la sân în cazul femeilor care au consumat cel puţin 6 ouă săptămânal.

Bune pentru păr şi unghii. Ouăle sunt printre puţinele alimente care conţin vitamina D naturală, o serie de minerale şi alte vitamine care ajută la îmbunătăţirea părului şi unghiilor.

oua mic dejun


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->