/ Bio & Sanatate / Prepararea laptelui de migdale și beneficiile sale

Prepararea laptelui de migdale și beneficiile sale

lapte de migdale
Ignat Adriana on 22/09/2014 - 8:05 pm in Bio & Sanatate

Laptele de migdale este excelent pentru vegetarieni, dar nu numai. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele de migdale nu conține atât de multe proteine și calciu ca laptele de vacă. Acesta poate fi preparat chiar la tine acasă.

Chiar dacă nu este o sursă bogată în proteine și calciu, laptele de migdale are avantajele sale, cum ar fi:

- nu conține carbohidrați, astfel că nu afectează nivelul zahărului din sânge;
- conține vitamina E care contribuie la menținerea strălucirii pielii;
- nu are colesterol, prin urmare menține inima sănătoasă;
- vitamina D și calciul existent în componența sa menține oasele sănătoase;
- datorită cantității scăzute de calorii ține greutatea sub control;

Pentru prepararea laptelui de migdale în propria casă ai nevoie de:

- tifon
- strecurătoare sau filtru
- blender
- 1 lingură de miere
- 1.3 litri apă filtrată
- 170 grame de migdale crude
- o păstaie de vanilie

Boabele de migdale trebuie lăsate să se înmoaie în 500 ml de apă peste noapte. Pentru a se înmuia bine de tot trebuie să fie complet acoperite. Acestea pot fi lăsate la înmuiat chiar și 24 de ore.

După ce s-au înmuiat, apa în care au stat trebuie scursă, iar migdalele puse în blender, unde trebuie turnată o cantitate de 350 ml de apă proaspătă. De asemenea, tot aici se pune mierea și păstaia de vanilie. În funcție de gustul fiecăruia, mai pot fi adăugate și alte ingrediente precum coaja de lămâie sau scorțișoara.

După ce s-au pus toate ingredientele necesare în blender, trebuie amestecat la viteză mare preț de 3 minute. După aceea, mai trebuie adăugată apă (450 ml), pe urmă se poate gusta laptele dacă este suficient de dulce. Nu pune niciodată zahăr, ci miere sau alt îndulcitor natural. Se amestecă din nou, un minut, la cea mai mare viteză. Pentru a filtra laptele ai nevoie de strecurătoare și de câteva straturi de tifon.

Laptele de migdale poate fi folosit și pentru prepararea budincilor, pentru milkshake-uri, sau simplu, cu cereale. Pulpa rămasă în strecurătoare este foarte sănătoasă așa că nu ezita să o consumi.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->