/ Gourmet / Restaurantele de tip fast –food & mancarea sanatoasa

Restaurantele de tip fast –food & mancarea sanatoasa

fast food
Dumitrescu Madalina on 04/03/2014 - 6:04 pm in Gourmet

Cu totii le cunoastem, le frecventam si totodata suntem constienti ca nu sunt o optiune tocmai sanatoasa in materie de alimentatie. Desigur vorbim de localurile de tip fast-food, tot mai numeroase cu fiecare an.

Studiile moderne pun pe seama acestora rata de crestere a numarului de persoane obeze. Lipsa timpului, moda vremii, comoditatea si chiar rapiditatea prepararii meniurilor dupa cum insasi denumirea produselor o atesta, constituie principalele cauze care ne determina sa apelam la mancarea fast-food. Cu toate acestea, nevoia de a apela la mancarea rapida poate fi si o optiune sanatoasa daca stim sa facem alegerile potrivite.

Iata ce putem face pentru a comanda mancare sanatoasa la restaurant sau fast – food:

- Pentru ca tehnologia e in floare, multe astfel de localuri isi posteaza meniurile online, astfel ca, daca stii unde vei merge sa cinezi sau sa iei pranzul, poti sa verifici meniul inainte si sa stabilesti ce ar fi mai sanatos de comandat.

- Aperitivele usoare sau chiar un pahar de apa inainte de masa in sine  reduc pofta de mancare sau nevoia de ceva mai consistent, care poate fi in acelasi timp mai putin sanatos.

- Alegerea de legume inabusite sau crude ca si garnitura reprezinta o alternativa pentru care stomacul iti va multumi mai tarziu.

- Felul principal trebuie constituit din mancaruri usoare, fara multe asezonari, de preferat neprajite, bazate pe carne slaba (nu este recomandata cea rosie) si completate de salate simple.

- In cazul in care va este greu sa va tineti de astfel de obiceiuri sanatoase, ar fi bine sa va gasiti un “partener de suferinta“ sau un grup de prieteni care va impartasesc conceptia despre alimentatia echilibrata, in felul acesta va veti putea savura masa, fara sa poftiti la hamburger-ul suculent comandat de colegul.  

Pentru situatiile in care nu putem evita mancarea nesanatoasa, alternativa este sa mancam mai putin, si sa suplimentam alimentatia prin mesele gatite si servite acasa.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->