/ Diverse / Reţelele sociale

Reţelele sociale

retele sociale
Ana Drobot on 13/10/2015 - 9:57 pm in Diverse

Când spunem reţea socială, ne gândim imediat la Facebook, fără de care azi nu exişti. Nu e vorba doar de socializare. Aici îşi fac cont revistele de orice fel şi poţi comenta articole şi interacţiona cu alţi utilizatori. Aici poţi găsi ocazii de a trimite scrieri literare spre publicare. Şi acestea sunt doar câteva exemple.

Alte reţele, şi specificul lor, ar fi următoarele:

  • Instagram – foarte utilă pentru postarea de fotografii. Pentru a-ţi face cont trebuie să instalezi aplicaţia pe smartphone. Apoi pozele le postezi tot de pe telefon, fie din galerie fie poţi face la moment o poză şi să o postezi. Partea frumoasă e că pozele vor avea mereu un aspect profesionist – ţi se oferă o serie de efecte speciale şi de retuşări. Alegi varianta cea mai potrivită pentru fotografiile tale.
  • Pinterest. Îţi poţi face cont şi de pe laptop şi de pe mobil, plus că te poţi conecta direct cu contul tău de pe Facebook. Ce e specific e crearea de board-uri, unde poţi clasifica ce păstrezi, ce imagini sau idei îţi plac.
  • Tumblr – retrea cunoscută pentru fetele populare, Tumblr girls. Dar tot aici poţi posta orice, fotografii, poezii. Inclusiv revistele literare şi nu numai au cont aici.
  • Twitter – cunoscut pentru mesajele foarte scurte care se pot trimite. Util dacă vrei să popularizezi anumite postări de pe blog, sau un anumit site, sau chiar un anumit mesaj.

Tot la categoria de reţele sociale se încadrează şi cele profesionale, precum academia.edu unde poţi posta articole academice sau linkedin, unde postezi un fel de cv.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->