/ Gourmet / Reţete cu note personale: Szemeredy Mihai

Reţete cu note personale: Szemeredy Mihai

ouă florentine cu prosciutto
Ana Drobot on 16/04/2016 - 12:19 pm in Gourmet

O serie de reţete propuse de Szemeredy Mihai, din Lugoj, cu note personale, postate şi pe pagina lui de Facebook, https://www.facebook.com/szemeredy.mihai. Sursa pozelor este tot pagina lui de Facebook.

Iatǎ propunerile lui:

Sînt două motive pentru care eclerele mele sînt speciale: în primul rînd, crema de vanilie conţine mascarpone, şi doi, frişca este bătută cu caramel.
eclere

 

 
 

 

 

Acest dish îmi reflectă perfect filozofia în gastronomie: orice mîncare trebuie să fie acompaniată de un sos care o completează perfect. Aici, am făcut un antricot de viţel cu sos brun cu ciuperci, iar ca şi garnitură am făcut găluşte bavareze.

antricot de vitel

 

 

 

 

 
 

 
 
 
Cînd am mîncat tramezzini în Italia, erau făcute cu ton. Eu le-am făcut cu somon şi capere, cepolino, evident…
tramezzini

 

 

 
 

 

Mîncăm light: hering la grătar cu gremolata şi lipie. Gremolata este un dressing compus din pătrunjel, ulei de măsline, usturoi, lămâie, piper, sare, la care am adăugat chilli pentru a-i da o notă personală.

hering la gratar cu gremolata

 

 

 

 

 

 

 
 

 
Ce mod mai plăcut poate fi pentru a-ţi începe ziua, decît o porţie de ouă florentine cu prosciutto, soldăţei din şuncă şi gorgonzola şi o cafea bună?

ouă florentine cu prosciutto
 

 

 

 

 

 

 

 

La mămăliga mea cu ou şi legume, am sotat fenicul, varză murată cu chimion… arome… culori…

mamaliga cu ou si legume

 

 

 

 

 

 
 

 
 
 
Putem da o notă de eleganţă şi macroului file – cu sote de fenicul, sos de lămâie, pastă wassabi şi orez… albăstrui…

macro file
 

 

 

 

 

 
 
Nu lua gătitul prea în serios… Lasă loc distracţiei!

Always look on the bright side of life… spanac… ouă… crutoane…

spanac, oua, crutoane


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->