/ Gourmet / Reţete cu paste

Reţete cu paste

paste fructe de mare si ton
Ana Drobot on 20/04/2016 - 10:30 am in Gourmet

O serie de reţete sǎnǎtoase propuse de Szemeredy Mihai, din Lugoj, postate şi pe pagina lui de Facebook, https://www.facebook.com/szemeredy.mihai. Sursa pozelor este tot pagina lui de Facebook.

Iatǎ propunerile lui:

Pentru a găti paste savuroase, nu te complica. Pune la fiert penne. Să fie al dente, cam 7-8 minute. Sotează 2 minute, în ulei de măsline de calitate, praz, roşii cherry, capere, ciuperci. Pune şi un căţel de usturoi, o frunză de dafin pentru arome. Asezonează cu sare de mare şi piper râşnit.

La final pune o linguriţă de turmeric. Amestecă pastele cu legumele sotate, punînd şi puţină apă de la paşte, rade parmezan şi serveşte imediat.

paste cu rosii

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai bune paste le obţii cu ingrediente gătite rapid: somon, capere, roşii sherry.

paste cu somon

 
 

 

 

 

 

 

Cînd este dezlegarea la peşte, se pot încerca: penne cu turmeric, sos de midii, parmesan.

paste cu turmenic si parmesan

 

 

 

 

 

 

 

Cum nu aveam chef de gătit, am pregătit ceva rapid: spaghetoni cu ciuperci pleurotus, ton, roşii cherry, capere… uşor picante…

spaghetoni cu ciuperci si ton

 

 

 

 

 

 

 

Să încercăm şi nişte paste bolognese… cu mici modificări…

paste bolognese

 

 

 

 

 

 

 

Penne la cuptor, a la chef, cu speck, legume, piept de pui.

penne cu legume si piept de pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastele, fructele de mare şi tonul se împacă foarte bine.

paste fructe de mare si ton

 
 

 

 

 

 

 

Un combo care se îmbină perfect: penne cu pui, ceapă, boia afumată, ardei uşor picant şi… penne cu gorgonzola, pui, ciuperci. Mixul dintre gorgonzola şi partea picantă este unul reuşit.

penne cu pui si ceapa


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->