/ Gourmet / Reţete rapide pentru cuptorul cu microunde

Reţete rapide pentru cuptorul cu microunde

retete rapide pentru cuptorul cu microunde
Ana Drobot on 23/05/2016 - 5:54 pm in Gourmet

Cartofi semi-franţuzeşti (reţetă propusă de utilizatoarea ale de pe forumul roz):
- 8 cartofi medii
- 3 ouă
- caşcaval ras
- smântână
- ulei de casă
- condimente

Fierbeţi cartofii şi ouăle. Puneţi în vas puţin ulei de casă – da o aromă mai bună decât cel din comerţ. Tăiaţi cartofii rondele, direct în vas, apoi un strat de ouă tăiate la fel, rodele, apoi un strat de caşcaval şi pe deasupra smântână, plus condiment. Faceţi vreo 3 straturi de astea cartofi-ouă-cas-smântână. Se bagă la cuptorul cu microunde 4-5 minute, până se topeşte caşcavalul. P.S.: puteţi adăuga bucăţele de şuncă! Ies mai buni.

Sandvişuri la microunde (reţeta propusă de utilizatoarea squint pe forumul roz):
Tăiaţi câte felii de pâine doriţi. Dacă felia de pâine e mai mare, o puteţi tăia în jumate. Feliile se ung cu puţin unt, se pun feliuţe de caşcaval, orice fel de mezel, o felie de roşie, caşcaval ras şi puţină verdeaţă (sugestie: rozmarin, puteţi să puneţi şi busuioc sau amestecuri de verdeţuri). Setaţi microundele la 900W şi ţineţi doar 1,5-2 minute.

Două ouă la microunde (reţetă propusă de utilizatoarea squint pe forumul roz):

Luaţi o cană de cafea, o tapetaţi cu bacon, prosciuto sau şuncă (ce va place). Se sparge oul deasupra şi apoi se rade caşcaval cât doriţi. Peste cana de cafea se pune o farfurie întinsă, capac din yena sau un castron pentru a evita când oul se prăjeşte suprizele. Dacă acesta nu este acoperit e posibil să aveţi surprinze să va sară oul din cană. Lăsaţi 5-6 minute la puterea maximă (de exemplu 900w).

Pizza super-rapidă (reţetă propusă de mihastef pe forumul roz):

Ingrediente:

- felii de pâine
- mezeluri de care vreţi şi aveţi, de exemplu salam, cârnaţi, şunculiţă afumată
- caşcaval sau brânză
- 2 ouă sau unul singur
- o jumătate de ceapă
- ketchup
- condimente de care vreţi

E bine să nu puneţi feliuţe de roşii pentru că-şi lasă zeama şi iese pizza prea zemoasă.
Se taie pâinea feliuţe şi se pune într-un vas de yena. Puteţi tăia coaja de la pâine pentru a ieşi blatul mai pufos.

Se taie ceapa mărunt şi mezelurile fâşii, cubuleţe, cum vreţi voi; se amestecă cu ouăle, brânza, ketchup-ul şi condimentele. Tot amestecul se toarnă în vas peste feliile de pâine şi se ornează deasupra cu caşcaval, ciuperci, felii de mezel, măsline, ce vreţi voi.

Se bagă în cuptorul cu microunde 7 – 10 minute. Depinde de puterea cuptorului. Puteţi lăsa 8 minute la 700w. Cam până se încheagă oul. Se scoate din cuptor şi cu ajutorul unei palete se aşează pe platou.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->