/ Psihologie / Sfaturi pentru anxietatea de zbor

Sfaturi pentru anxietatea de zbor

anxietatea de zbor
Ana Drobot on 28/05/2015 - 2:23 pm in Psihologie

Anxietatea în timpul zborului cu avionul e foarte des întâlnită şi terapeuţii au încercat să-i găsească dacă nu remedii cel puţin ameliorări.

De la sfaturi simple de genul să te informezi cu privire la siguranţa zborului, la modul în care funcţionează avionul până la a asculta fişiere audio cu sfaturi pentru meditaţie şi relaxare la a te relaxa total şi a adormi se pot găsi soluţii potrivite pentru fiecare.

Ni se spune pe un site, spre exemplu, cum pentru fiecare ora de zbor un avion stă 12 ore pentru verificare în aeroport.

Dacă să gândim raţional nu ajută ni se recomandă câte ceva să ne distragă atenţia şi să ne facă să ne simţim confortabil. Spre exemplu, un miros cunoscut care să ne relaxeze, o jucărie de pluş dragă etc.

A citi o carte, a vedea un film pe tabletă, a lega o discuţie cu cel de lângă tine, a asculta muzică pe timpul zborului se numără printre recomandările pentru a avea un zbor relaxant. De asemenea, se recomandă exerciţiile cu o minge de relaxare.

Alţi psihologi recomandă în primul rând identificarea cauzelor pentru care ne e teamă de zbor: lipsa controlului, teama de o prăbuşire aşa cum auzim la ştiri, fobia de înălţimi etc.

În cazuri grave de anxietate de zbor, se poate ajunge la probleme în carieră din cauza evitării deplasărilor. De aceea s-a creat terapia cognitivă pentru anxietatea de zbor.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->