/ Bio & Sanatate / Substituenți ai zahărului

Substituenți ai zahărului

inlocuitor zahar rafinat
Ignat Adriana on 10/08/2014 - 1:24 pm in Bio & Sanatate

Zahărul rafinat este un ingredient pe care îl găsim în fiecare bucătărie și pe care îl folosim pentru dulcețuri, fructe conservate, prăjituri, budinci și altele.

Consumat în exces, acesta poate dăuna grav sănătății, de aceea ar fi indicat să fie înlocuit cu îndulcitori naturali, care deși au la fel de multe calorii, ne țin deoparte de diverse boli sau le ameliorează pe cele existente. Mai jos voi expune câțiva substituenți naturali ai zahărului.

Nectarul de agave este un înlocuitor perfect al zahărului, întrucât are un indice glicemic de doar 15, față de zahărul alb, al cărui indice glicemic este de 70.

Celebrul sirop de arțar, specific canadienilor, este un puternic energizant și revigorant natural, care previne afecțiunile cardiovasculare și care întărește sistemul imunitar datorită sursei sale de minerale, fie, zinc și potasiu.

Un alt înlocuitor natural al zahărului, pe care cred că îl știe toată lumea, este mierea. Aceasta furnizează enzime necesare digestiei și este utilă în asimilarea magneziului și a calciului.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->