/ Gourmet / Tăiţei chinezeşti

Tăiţei chinezeşti

taitei chinezesti
Ana Drobot on 14/06/2016 - 10:51 am in Gourmet

O reţetă pentru vegetarieni propusă de utilizatoarea Pantera de pe forumulroz.

Ingrediente:
- tăiţei de orez, cam jumatatate de pachet;
- o ceapă medie;
- 3-4 căţei de usturoi mai mărişori;
- 1 ardei mare;
- morcov (pureti pune şi jumătate de morcov dacă nu vă place prea mult);
- sos de soia;
- sare;
- ulei.

Se opăresc şi apoi se scurg tăiţeii. După ce s-au scurs, se spală bine-bine cu apă rece, astfel nu vor rămâne ghem când îi amestecaţi cu restul. Deci, spălaţi foarte bine cu apă rece, băgaţi mâna în ei, răsfiraţi-i cât puteţi de mult.

Ceapa se taie mărunt, usturoiul feliuţe subţiri, ardeiul fâşiuţe, la fel şi morcovul. Toate acestea se călesc câteva minute în wok/tigaie, nu mult, cât să devină ceapa sticloasă. Când sunt călite, se pun tăiţeii, se amestecă, se pune sare, şi iar se amestecă. Se pune sos de soia, se amestecă bine, se amestecă din nou, şi gata!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->