/ How To / Tips & tricks pentru experţii în Excel

Tips & tricks pentru experţii în Excel

cum sa inveti excel
Dumitrescu Madalina on 14/08/2014 - 2:42 pm in How To

Un program de nelipsit mai ales pentru cei a căror muncă se înscrie în categoria contabilităţii şi gestiunii, Excel are numeroase chichiţe pe care multe persoane s-ar putea să nu le cunoască, dar care sunt foarte utile în activitatea zilnică.

1. Selectarea întregului conţinut. Se poate face fie prin combinaţia Ctrl + A, fie mai uşor, printr-un singur click în colţul din stânga pe căsuţa formată de intersecţia rândului de litere cu coloana cifrelor.

2. Crearea scurtăturilor. În mod normal, pe meniul superior există trei scurtături – Save, Undo şi Repeat. Pentru a adăuga şi alte scurtături necesare, precum Cut sau Copy, putem accesa File – Options – Quick Acces Toolbar, adăugăm Cut şi Copy de pe coloana de pe stânga şi salvăm.

3. Ştergerea rapidă a celulelor goale. Mai ales în cadrul calculelor, ştergerea acestor celule trebuie realizată printr-un simplu click. Se selectează coloana, apoi se apasă Data – Filter, apoi Undo Select All şi Blanks. Casetele goale vor apărea imediat, se apasă Home şi Delete.

4. Navigare rapidă prin foaie. Pentru a sări la capătul unei foi, se selectează Ctrl + Săgeata în care se doreşte navigarea (stânga, dreapta, sus, jos).

5. Transpunerea datelor dintr-un rând într-o coloană. Ca să evităm rescrierea conţinutului, putem apela la o metodă simplă – se copiază zona de transformat, se mută cursorul într-o zonă liberă, apoi se accesează Home – Paste – Transpose.

6. Schimbarea formei textului. Formula “=UPPER(coordonata casetei, de exemplu A2)” va transforma toate literele în majuscule, “LOWER” le va transforma în litere mici, iar “PROPER” va transforma doar prima literă a cuvântului în majusculă.

7. Redenumirea unei foi. Dublu click şi se poate redenumi în mod direct, spre deosebire de apelarea la metoda click-dreapta şi Rename.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->