/ Fitness & Dieta / Tu ce tip de siluetă ai?

Tu ce tip de siluetă ai?

tipuri de silueta
Dumitrescu Madalina on 15/07/2014 - 3:22 am in Fitness & Dieta

Există mai multe forme de siluetă, fiecare definindu-şi trăsăturile în funcţie de metabolismul şi flexibilitatea corpului fiecărei femei.

Unele persoane au o formă sculptată feminină înnăscută, altele o dobândesc pe parcurs, unele persoane se străduiesc toată viaţa să aibe un corp frumos, altele îl capătă foarte uşor.

Atunci când calităţile naturale nu ne pun tocmai în valoare, este necesar să ne cunoaştem tipul de siluetă pentru a ne putea orienta în alegerea garderobei, pentru a şti ce ne avantajează şi ce nu, ce zonă a corpului este mai puţin accentuată şi care nu.

De aceea, vă propun următoarele categorii generale după care să vă orientaţi:

1. Silueta de tip clepsidră, este des întâlnită şi considerată în genere ideală, formele evidenţiindu-se printr-o trecere armonioasă de la un trunchi proporţional cu linia şoldurilor printr-o talie subţire.

2. Silueta piramidă se caracterizează printr-o regiune a coapselor generoasă, iar segmentul talie –bust este relativ invers proporţional.

3. Silueta piramidă inversată mută zona generoasă de la linia coapselor la zona bustului şi a umerilor, acest tip de siluetă caracterizându-se a fi mai mult masculină decât feminină.

4. Silueta dreptunghiulară înscrie linia bazei gâtului, a bustului şi a coapselor pe aceeaşi lăţime, corpul fiind adesea catalogat drept fără forme. Faţă de siluetele anterioare, grosimea membrelor este mai mică, şi lungimea poate fi mai mare.

5. Silueta rotundă este specifică persoanelor cu o greutate trecută de medie, în care punctele cele mai evidende sunt înscrise în circularitatea abdomenului, a bustului generos, dar şi a coapselor proeminente, a căror grosime coboară cel puţin până la genunchi.

6. Silueta în formă de opt se înscrie în caracteristicile siluetei clepsidre, cu menţiunea că mărimea sare de cea medie, deci vorbim de forme generoase atât în zona coapselor şi a şoldului, cât şi la bust.
Voi ce fel de siluetă aveţi?


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->