/ Bio & Sanatate / Urzicile – plantele miraculoase ale primăverii

Urzicile – plantele miraculoase ale primăverii

urzici
Ignat Adriana on 01/04/2014 - 7:50 pm in Bio & Sanatate

Cunoscute încă din antichitate datorită proprietăților lor curative, urzicile au fost folosite pentru diverse afecțiuni: curățarea sângelui,a ficatului și a rinichilor, astm alergic, rinită alergică, dar și pentru a curăța organismul de metalele grele existente în acesta.

Foarte bune atât pentru interiorul cât și pentru exteriorul corpului, urzicile sunt plante verzi, care pot fi găsite primăvara. Acestea sunt recomandate a fi consumate crude deoarece în această stare au cele mai multe vitamine.

Dacă consumați una sau două căni de ceai pe zi, veți observa efectele miraculoase asupra corpului dumneavoastră, iar părul și pielea vor fi pur și simplu strălucitoare.

În cazul persoanelor cu diabet, se recomandă să se bea ceai de urzică înainte de mesele principale pentru ca glicemia să se regleze.

Datorită fierului și a vitaminii C pe care le au în conținut, care ajută corpul să se remineralizeze, urzicile previn astenia de primăvară și tratează anemia.

Pentru a avea un păr bogat și sănătos, se recomandă consumul zilnic al unei căni de ceai, iar la spălare, părul se poate clăti cu ceai. Părul va deveni strălucitor și nu veți mai avea mătreață. În cazul în care vă doriți un păr lung într-un timp scurt puteți folosi tinctură de urzici și să o aplicați la rădăcină înainte de spălare cu câteva ore.

Urzicile fac minuni și pentru ten. Pentru a scăpa de acnee și pentru a vă hidrata tenul se recomandă spălarea pe față cu ceai de urzici zilnic. Chiar de la prima utilizare veți observa efectele miraculoase asupra tenului.

Pentru tratarea varicelor se recomandă să faceți băi fierbinți cu ceai de urzică din rădăcina, tulpina și frunza plantei.

În cazul tulburărilor menstruale, acestea pot fi ameliorate dacă timp de 2-3 săptămâni, zilnic, beți suc proaspăt de urzici cu morcov și țelină.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->