/ Fitness & Dieta / Vindecarea diabetului printr-o nutriţie adecvată

Vindecarea diabetului printr-o nutriţie adecvată

vindecarea diabetului
Dumitrescu Madalina on 26/11/2014 - 10:43 pm in Fitness & Dieta

Diabetul este boala caracterizată printr-un nivel crescut al glucozei în sânge şi afectează aproximativ 5% din populaţia adultă a lumii. Aceasta este şi una dintre cauzele cele mai frecvente ale deceselor globale.

Nutriţia potrivită este absolut necesară în cazul apariţiei acestei boli, cu atât mai mult cu cât poate reduce durata de viaţă cu câţiva ani. Alimentaţia corectă poate preveni apariţia diabetului. Iată câteva superalimente cu care vă puteţi trata:

Scorţişoara. Deşi nu este tocmai un aliment, ci un condiment, o linguriţă de scorţişoară pe zi ţine nivelul zaharurilor responsabili cu dezvoltarea diabetului de tip 2 la parametri normali.

Nucile, migdalele şi caju. Aceste alimente nici nu îngraşă, iar pe deasupra scad riscul incidenţei diabetului cu aproximativ 20 de procente în cazul în care sunt consumate zilnic.

Laptele. În afară de cel degresat sau de cel cu 1% grăsime, laptele consumat zilnic reduce cu aproape 40% riscul apariţiei diabetului, pentru că conţine substanţele necesare unei bune gestionări a insulinei de către corp.

Cafeaua, normală sau decofeinizată, dar filtrată, ajută la evitarea apariţiei diabetului cu 30 de procente.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->