/ Gourmet / VINETE COAPTE CU OU – REŢETĂ PERSANĂ

VINETE COAPTE CU OU – REŢETĂ PERSANĂ

vinete coapte cu ou
Cerasela Badr El-Din on 07/02/2015 - 5:28 am in Gourmet

Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: Uşor
Porţii: 4

Acesta este modul meu preferat de a găti vinetele. Pot fi servite atât ca aperitiv, dar şi ca fel principal. Ceea ce face această mancare perfectă este sosul de roşii cu usturoi. Vă recomand să încercaţi şi să nu vă limitaţi la a folosi vinetele doar în zacuscă sau salată.

Ingrediente:

- 2 vinete coapte potrivite
- 1 căpăţână de usturoi tocat mărunt
- 2 roşii bine coapte tocate mărunt
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 linguriţă curcumă
- ¼ cană ulei
- 4 ouă
- Sare şi piper

Preparare:

1. Într-o cratiţă se pune uleiul şi usturoiul şi se căleşte la foc mic până se înmoaie. Se adaugă roşiile, pasta de tomate şi curcuma şi se călesc împreună până când apa lăsată se evaporă, iar uleiul începe să iasă la suprafaţă.
2. Se adaugă vinetele coapte tocate ca pentru salată de vinete şi se gătesc împreună 4-5 minute.
3. Se fac găuri din loc în loc în amestecul de vinete şi roşii şi se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă.
4. Se acoperă cratiţa şi se lasă ouăle să se coacă apoi se amestecă bine ca să se încorporeze cu vinetele.
5. Se serveşte fierbinte cu lipie arabă sau cu orice fel de pâine preferaţi.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->