/ Fitness & Dieta / Zumba – o modalitate distractivă de a face mișcare

Zumba – o modalitate distractivă de a face mișcare

Zumba program de fitness
Ignat Adriana on 05/03/2014 - 10:16 pm in Fitness & Dieta

Probabil vă întrebați în primul rând ce înseamnă “zumba”. Ei bine, nu vă faceți griji, și eu mă întrebam asta până nu am început să practic, văzând astfel despre ce e vorba.

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și a fost creat în anii ’90 de către dansatorul și coregraful columbian Alberto Beto Perez.

Zumba implică combinații de dans și aerobic. În cadrul zumbei se execută mișcări de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte marțiale, chiar și bollywood (dans din buric). De asemenea, sunt incluse și exerciții de squat și streching.

În Columbia, zumba este un argou pentru distracție, traducându-se: “să te miști repede”.

O ședință de zumba durează cam o oră și cuprinde încălzirea (2-3 melodii), adică 5-10 minute, antrenamentul propriu-zis, care durează în jur de 45 de minute și se poate face pe diverite ritmuri, ce mai des, latino, iar la final, partea de relaxare, denumită cool-down, timp de 5 minute.

Zumba este recomandat de specialiști pentru numeroasele beneficii atât asupra fiziului cât și asupra psihicului practicanților. Mișcările zumba pun în mișcare și solicită toate grupele de mușchi, tonifiind și modelând corpul. Acestea acționează precum exercițiile cardio, care solicită inima și îmbunătățesc sistemul cardiovascular. În timpul unei ședințe se poate ajunge să se ardă între 700 și 1000 de calorii.

Printre cele 7 stiluri diferite de cursuri stabilite și organizate pe niveluri de rezistență și de vârstă este inclus și Aqua Zumba, curs realizat în apă.

Cu acestea fiind spuse, sper că v-am convins să vă apucați de acest minunat sport .

program de fitness zumba


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->