1 Martie. Traditii de primavara…

                   Luna martie se apropie cu pași repezi. Am ales să vorbim despre acest subiect pentru că odată cu începerea  primăverii, avem șansa la un nou început, un nou mod de a privi lucrurile.Haideți mai întâi să trecem în revistă câteva date despre această lună. Numele “martie” vine de la zeul războiului din mitologia romană. În România, luna martie este cunoscută popular drept “Martisor”, iar oamenii desfășoară activități specifice sezonului ca de exemplu aratul și semănatul, curățarea livezilor, etc.

 În privința obiceiurilor, toată lumea știe de celebrele brățări cu alb și roșu. Dar să nu vă gândiți că au fost la întâmplare alese culorile, ci fiecare simbolizează cele două anotimpuri opuse, iarnă și vară. Demult, aceste șnururi erau împletite de către mame și legau un bănuț de argint. Tradiția spune că acesta era un mod ca cei care purtau să fie ocrotiți de rele.

Mărțișorul poate fi purtat 12 zile sau, în diferite zone,până la sosirea păsărilor călătoare, apoi fiind legat de crenguța unui copac tânăr. În timp ce legăm mărțișorul ar trebuie să ne punem și o dorință, căci tradiția spune că se va împlini.

Pentru mine, mărțișorul reprezintă un simbol al primăverii, al iubirii si al optimismului. Ce tradiții există în zona dumneavoastra? Ce semnificație are mărțișorul pentru dvs. ?

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends