/ Diverse / 10 cele mai mai frumoase capital ale Europei

10 cele mai mai frumoase capital ale Europei

capitale europene
Ramona Boldea on 04/05/2014 - 8:23 pm in Diverse

Când te vei hotarî să faci o excursie cu siguranță vei avea multe variante de alegere.Așa că înainte de a mers la agenția de turism,gandeștete dacă vrei mai mult soare sau dacă vrei sa înveți despre cultura orașului.

1.Paris – Franța

Numit orașul dragostei unde „ dragostea e la prima vedere”,iar principal atracție este Turnul Eiffel unde se poate admira apusul cu persoana iubită.Pe lângă varietatea de obictive turistice care pot fi vizitate,servirea unui cappuccino alături de un croissant la una din terasele  pariziene reprezintă un must-do!

2.Londra – este un oraș liniștit, modern, cosmopolit pe care de fiecare dată când îl vei vizita va fi altfel.Deși, în parte parte a anului avem doar o vreme rece și ploioasă,vara putem profita de o vreme caldă și însorită.De aceea, dacă ești o persoană căreia îi plac plimbările cel mai bine e să vizitezi Londra vara.

3.Roma – Italia

Cu toții cunoaștem faimoasa fântâna Fontana di Trevi,cea în care arunci un bănuț și îți pui o dorință.Este un oraș plin de istorie, dar vei cunoaște și legenda lui Romulus si Remus,cei doi care au fost crescuți de o lupoaică.

4.Viena – Austria

Acest oraș este recunoscut pentru atmosfera celebrelor Piețe de Crăciun,este un moment unic și nu trebuie ratat.La Viena vei face cunoștiință cu teatrul clasic sau modern,cu operă sau operetă,filme sau festivale de dans dar nu în ultimul rând cu expoziții si concerte.

5.Amsterdam – Olanda

Este un oraș perfect pentru plimbările cu bicicleta pentru cei îndrăgostiți.Dacă simți nevoia de agitație Amsterdam este orașul care te va pune in mișcare.

6.Lisabona – Portugalia

Vrei la plajă,la soare pe sezlong Lisabona este biletul tău de vacanță.Iar dacă vei dori să faci o plimbare poți profita să faci cunoștiință cu cel mai vechi cartier numit Alfama,care datează din Evul Mediu.

7.Madrid – Spania

Îl poți vizită în orice perioadă a anului și nu vei simți deloc aerul rece din alete zone ale Europei.Înainte să pleci nu uita să treci si pe la stadionul  Santiago Bernabeu și să manânci faimoasa paella.

8.Dublin – Irlanda

Unde poți savura cea mai bună bere,numită Guiness într-unul dintre multele pub-uri aflate în acest oraș.

9.Moscova – Rusia

Când vorbim despre Moscova ne aduce aminte despre război, cominism și un trecut sumbru,dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm de Piața Roșie si numeroasele biserici colorate.

10.Copenhaga – Danemarca

Pe lângă numeroasele castele,clădiri istorice si palate medievale, puteți merge la Gradina de Iarnă din Glyptoteket unde puteți admira sculpturi daneze și franțuzești dar și artefacte etrusce.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->