/ Bio & Sanatate / 11 ceaiuri care te ajută să slăbeşti rapid si ieftin!

11 ceaiuri care te ajută să slăbeşti rapid si ieftin!

ceaiuri
Adelina Noghe on 12/04/2014 - 3:02 am in Bio & Sanatate

Câteva idei uşoare şi benefice pentru a avea un corp de invidiat.Exemple de diete pe bază de ceai(cu plante deja existente în bucataria ta),care au dat rezultate uimitoare,într-un timp scurt.

1) Dieta cu Ceai Verde

Ceaiul verde nu poate arde grăsimile dacă este consumat atunci când ne este poftă,sau atunci când avem chef.

Secretul stă în consumul unei căni cu ceai înaintea fiecărei mese.Acesta va reduce apetitul şi cu siguranţă cantitatea de alimente consumată va scădea foarte mult.Chiar şi dimineaţa ,imediat cum v-aţi trezit, trebuie să beţi o cană cu ceai pentru a nu vi se face foame.Ceaiul  se consumă într-un anumit mod:

-dacă afară este cald,ceaiul trebuie să fie rece

-dacă afară este frig,ceaiul trebuie neapărat  să fie cald

Doar respectând aceste specificaţii,corpul dv. va munci puţin si va arde calorii pentru a readuce temperatura corporală la normal.

2)Dieta cu Ceai negru

Ştiaţi că între ceaiul verde şi ceaiul negru nu este o atât de mare diferenţă?Difeenţa sta în faptul că frunzele de ceai negru sunt lăsate o perioada la oxidare şi se colorează în negru,având de două ori mai multă cofeină decât ceaiul verde.

Pe lângă menţinerea sănătăţii orale si a sistemului nervos sau efectul de energizant, acesta accelerează metabolismul . Acest lucru duce la pierderea în greutate. Frunzele de ceai negru conţin teaflavina şi tearubigina , 2 substanţe  care au efect asemănător cu cel al insulinei,acela de control al glicemiei. Atenţie,însă,nu trebuie consumat în exces!

3)Dieta cu Ceai de Ghimbir

Înainte de a vă spune cum puteţi slăbi cu ajutorul ghimbirului, trebuie să cunoaşteţi faptul că acesta nu trebuie consumat dacă sunteţi bolnavi de ficat,ulcer peptic , cardiaci sau de femeile însărcinate.

Ceaiul se prepară foarte uşor şi are un efect garantat,pentru că vă ajută să slăbiţi 7 kilograme in 7 zile.

Aveţi nevoie de o radăcină de ghimbir.Fierbeţi 250 ml. de apă şi apoi adăugaţi rădăcina .Lăsaţi-o  la infuzat 30 de minute si apoi scoateţi ghimbirul.

Ceaiul se  consumă zilnic,cu 20 de minute înainte de fiecare masă.Va reduce estimativ pofta de mâncare şi kilogramele vă vor părăsi unul câte unul.

4)Dieta cu Ceai de Muşeţel

Nu există o  dietă anume,ţinuta   strict cu ceai de muşeţel. Nu înseamnă că un consum regulat cu ceai poate duce la pierderea considerabilă în greutate.O alimentaţie sanătoasă,2 litri de apă zilnic,sport şi ceai de muşeţel. Aceasta este dieta. Ceaiul de muşeţel ne ajută să avem o digestie sănătoasă, şi după un timp,vom pierde şi kilogramele nedorite.Nu cunosteaţi acest efect al muşeţelului,aşa-i?

5)Dieta cu Ceai de Soc

Cred că vă sunt  deja cunoscute efecte precum cele de: detoxifiere,diuretice,antiinflamataore,antivirale  sau antiseptice, ale ceaiului de soc. Pe lânga acestea dar şi multe altele,acest ceai este foarte util pentru arderea grăsimilor.  

Infuzia de ceai de soc nu se prepară deloc dificil şi este cu siguranţă şi gustoasă.

Aveţi nevoie de frunze de soc uscate(proaspete).La o cană de 250 ml de apă fiartă adaugaţi o linguriţa de flori de soc şi lăsaţi circa 5 minute la infuzat.După acest timp,strecuraţi conţinutul cănii si ceaiul este gata!

Pentru a slăbi,se consumă câte o cana cu ceai după fiecare masă,dar nu mai mult de 3 căni pe zi.

6)Dieta cu Ceai de Mentă

Acest ceai este unul foarte gustos şi am aflat de curând că,ne poate ajuta să slăbim,prin reduceea poftei de mâncare. Însă nu oricum: nu trebuie să consumăm mai mult de 3 căni cu ceai de mentă/zi şi trebuie să alternăm cu consumul unui alt tip de ceai,de exemplu,cel verde. Altfel,duce la constipatie si dieta noastră nu va fi deloc eficientă.

Cum preparăm ceaiul de mentă?

Folosim 2 linguriţe de plantă uscată pentru 250 ml. de apa clocotită. Acoperim cana şi o lăsăm la infuzat  aprox. 15 minute.Apoi se poate consuma,îndulcit cu miere(dacă ceaiul este lăsat sa se răceasca,pentru că, altfel,dacă adăugăm miere în ceaiul fierbinte,aceasta  îşi pierde proprietăţile) sau zahăr.

7)Dieta cu Ceai de Coada Calului

În cazul acestui tip de ceai,infuzia nu mai este favorizata pentru consum dacă dorim sa urmăm  o dietă,ci decoctul,care se bea pe parcursul unei zile.

La o cană de 250 ml. de apă este nevoie de o lingură de frunze uscate de coada calului.Amestecate,se pun la fiert maxim 15 minute,şi apoi se lasă să se racească.

8)Dieta cu Ceai de Frunze de Dud

Acest ceai nu este unul foart gustos,însă rezultatele sigur vă vor încuraja să continuaţi utilizarea lui. Pnetru prepararea acestui tip de ceai sunt folosite doar funze uscate.

Adăugaţi într-o cană cu 250 ml. de apa fiartă,o linguriţă de frunze de dud,şi lăsaţi la infuzat 10 minute. Se consumă de preferat rece,după fiecare masă.

9)Dieta cu Ceai de urzică

Urzica are o gramadă de beneficii pentru organism. Printre acestea,se numără şi efectul de slăbire. Nu este atât de greu nici de preparat,nici de ţinut dieta cu acest ceai. Trebuie băut 1litru de ceai,în fiecare zi  vreme de 2 luni pentru a avea efectul dorit.

Se face o  infuzie de 10 minute , cu 1 litru de apă clocotită si 4-5 linguriţe de frunze uscate/proaspete de urzică.

10)Dieta cu Ceai de Păpădie

Păpădia este foarte uşor de găsit în natură. Consumaţi 2 cani de ceai zilnic şi efectul va fi cel doit. Preparaţi o ifuzie timp de 10 minute, la 250 ml. de apă  fiebinte adaugaţi 2 linguriţe de frunze uscate de păpădie.Consumaţi  puţin călduţ,va fi mai bun.

11)Dieta cu Ceai de Cimbru

În dietele drastice este recomandat cimbrul de grădină pentru că vă oferă putere.Se consuma în fiecare dimineaţă câte o cană de ceai din cimbru verde. Se fierb 28-20 de vârfuri de cimbru proaspăt în 250 ml. de apă .Ceaiul astfel preoarat te ajută să  îţi întăreşti organismul,dar şi să elimini din kilogramele nedorite.

Trebuie să ştiţi că toate aceste diete cu ceaiuri nu vor fi eficiente fără o alimentaţie corespunzătoare(Alimente slabe,sărace în grăsimi sau Euri,fructe şi legume,multa apă. Nu alimente prăjite,grase,carnea de porc,pâinea albă,dulciurile etc.) ,sport şi o odihnă corespunzătoare.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->