/ Bio & Sanatate / 12 metode de îngrijire a unghiilor

12 metode de îngrijire a unghiilor

ingrijirea unghiilor
Adelina Noghe on 21/04/2014 - 7:00 pm in Bio & Sanatate

Cartea de vizită a unei femei sunt mâinile,spun unii. Dar dacă avem nişte mâini  îngrijite,şi unghiile se rup sau se exfoliază,ce facem? Iată câteva sfaturi pentru protejarea şi îngrijirea unghiilor.

1)Nu toate avem maşini de spălat vase,aşa că suntem nevoite să le spălăm manual. În plus,mai facem şi curăţenie prin casă. Atunci ai face bine,spre frumuseţea mâinilor şi a unghiilor tale,să foloseşti mănuşi de cauciuc.Astfel vei preveni subţierea şi exfolierea unghiilor.Detergenţii şi soluţiile de curăţare,chiar şi cele mai scumpe, conţin substanţe care usucă mâinile şi atacă unghiile.

2)Trebuie să hidratăm tot timpul atât mâinile,cât şi unghiile. Pentru mâini,o cremă hidratantă cu absorbţie rapidă este cea mai potrivită. Pentru unghii,puteţi folosi vaselina cosmetică,uleiul de măsline sau uleiul de ricin. Orice substanţă aţi alege,aplicaţi pe cuticule şi pe pielea din jurul unghiilor,prin masare uşoară.

3)Specialiştii recomandă tăierea unghiilor în formă pătrată,pentru a preveni infecţiile.Şi este adevărat că sunt şi mai uşor de îngrijit şi mai frumoase.

4)Niciodată nu piliţi unghiile dupa ce ieşiţi din duş! După contactul cu apa caldă,unghiile devin foarte moi şi se vor rupe imediat dacă alegeţi să le piliţi atunci.Specialiştii recomandă ca mişcarea pilei să se facă într-o singură direcţie.Orice mişcare în plus slăbeşte unghiile şi le afectează aspectul.

5)Unghiile au nevoie de hrană şi protecţie,nu doar de ceea ce iau din corpul nostru.Aplicaţi un strat de lac de unghii incolor hrănitor . Dacă alegeţi să aplicaţi două straturi de lac,aşteptaţi 24 de ore după momentul aplicării primului strat,pentru a lăsa unghiile să respire puţin.

6) Nu lăsaţi niciodată lacul/oja pe unghii mai mult de 7 zile!După îndepărtarea acestuia,lăsaţi unghiile să respire 2 zile,apoi aplicaţi un alt strat.

7)Este total greşit să folosim acetonă pentru curaţarea lacului de unghii. Acesta curăţă oja şi în acelaşi timp usucă unghiile.Medicii recomandă folosirea unor produse de curăţare poate mai costisitoare, dar sigur mai eficiente pentru sănătatea unghiilor noastre.Soluţiile care nu conţin acetonă sau formaldehidă,ci acetaţi sunt cele mai bune.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->