127 hours (127 de ore)

O poveste absolut impresionantă, 127 de ore, îl distribuie pe actorul James Franco într-un rol de excepție. Acesta îl interpretează pe aventurierul Aron Ralston, un tănăr pasionat de viaţa trăită la extrem. Această peliculă este inspirată din fapte reale, ceea ce emoţionează cu atât mai mult. 127 de ore este un film de excepţie prin povestea reală relatată şi redată nouă.

127 de ore este un film despre arta supravieţuirii, despre întoarcerea la sine şi despre a rămâne lucid în situaţii limită. Putem învăţa din acest film şi din această poveste totodată, că nu trebuie să ne dăm bătuţi niciodată, că trebuie să fim recunoscători pentru ce avem şi să ne bucurăm de persoanele din viaţa noastră şi să nu uităm să le arătăm asta, pentru că mâine ar putea fi prea târziu.

Viaţa este plină de neprevăzut, aşa că potrivit ar fi să ne bucurăm de fiecare clipă, să le arătăm celor dragi că îi iubim şi să fim raţionali, să atragem asupra noastră lucruri şi oameni buni.

Inginerul Aron Ralston porneşte spre Canionul Blue John fără a spune nimănui unde merge. Pe drum se întâlneşte cu două fete, Kristi şi Megan, cărora le arată o piscină sub pământ. Aceştia se bucură împreună de piscina creată sub pământ, între stânci, după care el merge mai departe spre Canionul Blue John, iar fetele o iau în altă parte.

Acestea îl invită în următoarea seară la o petrecere unde îi dă ca reper o păpușă mare gonflabilă, Scooby-Doo.
Ajuns singur la destinația dorită, Aron alunecă și une dintre mâini îi rămâne blocată de un bolovan mare care cade odată cu cazătura lui între stânci. Acesta încearcă în zadar să strige după ajutor, deoarece nimeni nu îl aude.

Aron va ajunge să își petreacă 127 de ore între acele stânci, timp în care se păstrează lucid, nu își permite să clacheze. Folosește apa și hrana care o are, iar după ce rămâne fără ele își bea urina. Acesta se filmează și în timpul petrecut singur între stânci realizează multe lucruri.

Își dă seama că el toata viața, de când s-a născut i-a fost predestinat să ajungă în această situație datorită modului său de viață. El a atras acel bolovan în viața sa. Aron parcurge mental diferite locuri și persoane din viața lui, dintre care familia și prietenii lui. Este prezent mental la petrecerea la care este invitat, vede păpușa mare gonflabilă Scooby-Doo.

Aron își dă seama că a greșit față de părinții săi cărora nu le-a dat atenție, pe care nu i-a sunat inapoi, îi pare rău că nu va putea asista la nunta surorii lui mai mici. El se inregistrează și le spune părinților lui și surorii cele de mai sus. La un moment dat ajunge să viseze o tânără și pe urmă un băiat, care de fapt sunt o premoniție care se va adeveri.

După 127 de ore petrecute între stânci, Aron decide că e timpul să iasă de acolo, așa că recurge la a-și tăia mâna prinsă de bolovan între stânci, altfel nu ar fi avut cum să fi ieșit de acolo. Astfel că, ajunge să iasă de acolo, unde dă peste o familie care sună după ajutor și Aron este salvat.

Tânăra pe care a visat-o cât a fost prins între stânci, cu mâna blocată de bolovan a devenit soția lui, iar băiatul, era chiar băiatul lui. Aron a continuat aventurile sale, însă de fiecare dată, după această nefericită întâmplare, lăsa un bilet în care spunea unde va merge.

Un film și o poveste care ne pune pe gânduri, ne face să reflectăm la importanța vieții și a oamenilor dragi din ea. Prețuiți-vă viața este recomandarea mea și prețuiții pe oamenii dragi din ea. Nu uitați să le arătați și să le spuneți asta mereu. Nu lăsați pe mâine, deoarece mâine ar putea fi prea târziu.

Vă recomand cu multă căldură să vizionați acest film superb, care deși poate fi greu de vizionat, are atâtea să ne învețe.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends