/ Diverse / 20 martie – prima zi de primăvară

20 martie – prima zi de primăvară

20 martie – prima zi de primăvară
Ignat Adriana on 21/03/2014 - 10:07 pm in Diverse

Echinocțiul de primăvară are loc în 20 martie, la ora 18:57, când ziua devine egală cu noaptea. Deci, din punct de vedere astronomic, am scăpat oficial de iarnă. Să sperăm doar că vom avea parte de o primăvară însorită și frumoasă.

Până în data de 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară, durata zilei va crește, iar cea a nopții va scădea. Vom avea astfel parte de mai multă lumină diurnă, ceea ce înseamnă că ne vom putea bucura de activități desfășurate în aer liber sau vom putea citi până mai târziu decât o făceam de obicei. Acest lucru fiind benefic pentru organismul nostru, deoarece, cu ajutorul luminii și a vremii bune, ne vom revigora, vom avea mai multă energie, la fel ca natura, care revine la viață; chiar și animalele ies din scorbură sau din vizuină, pentru a se bucura de primăvară.

echinocțiul de primăvară

20 martie, în afară de a fi prima zi de primăvară, este și prima zi a zodiei Berbec, care înseamnă planificare. În această zi este indicat să vedem ce vrem să facem cu viața noastră din toate punctele de vedere, deoarece aceasta presupune asumare. Respectiv, ceea ce gândim, simțim și ce fel de emoții trăim azi, vom avea parte de ele la echinocțiul de toamnă. Dacă plantăm o sămânță în această perioadă, aceasta va atinge apogeul la solstițiul de vară.

Așa că dragele mele, vă doresc cu această ocazie, să aveți o primăvară frumoasă în suflet, să vă faceți planuri pentru a le putea recolta la toamnă, să plantați semințe pentru ca ele să atingă apogeul vara, iar pentru cele născute pe data de 20 martie (prima zi de Berbec) vă doresc “La multi ani ! ”

solstițiul de vară


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->