/ Diverse / 21 obiceiuri ale oamenilor fericiţi

21 obiceiuri ale oamenilor fericiţi

oameni fericiti
Ignat Adriana on 13/04/2014 - 7:57 am in Diverse

“Fericirea este un obicei – cultiv-o.” - Elbert Hubbard

Fericirea este o aspiraţie la care toată lumea vrea să ajungă. Nimeni nu îşi doreşte să fie trist sau deprimat.

Nu sunt multe persoane care rămân fericite în ciuda obstacolelor întâlnite în viaţă. Nu înseamnă că aceştia nu simt uneori tristeţe, durere sau agonie, doar că nu lasă ca aceste lucruri să pună stăpânire pe viaţa lor. Oamenii fericiţi au anumite “trucuri” pentru a trece peste lucrurile negative. Mai jos vă voi enumera 21 din obiceiurile oamenilor fericiţi, obiceiuri pe care le veţi putea prelua şi voi pentru a fi fericite.

 1. Apreciază viaţa

Fii mulţumită că te trezeşti în fiecare dimineaţă şi că eşti sănătoasă. Admiră şi preţuieşte viaţa cu tot ceea ce o înconjoară şi cu tot ceea ce face parte din ea. Profită şi trăieşte fiecare zi la maxim.

 1. Alege-ţi prietenii înţelept

Înconjoară-te de persoane fericite, pozitive care îţi împărtăşesc idealurile şi valorile. Prietenii care au aceeaşi etică ca tine te vor încuraja să îţi împlineşti visele. Ei te ajută să te simţi bine în pielea ta. Ei sunt acolo pentru a îţi oferi o mână de ajutor atunci când ai nevoie.

 1. Fii atent cu cei din jurul tău

Acceptă-i pe ceilalţi pentru cine sunt cât şi pentru unde au ajuns în viaţă. Respectă-i pentru cine sunt. Atinge-i cu un spirit cald şi generos. Ajută-i când poţi, fără a încerca să îi schimbi. Încearcă să luminezi ziua tuturor persoanelor cu care intri în contact.

 1. Învaţă în permanenţă

Fii la curent cu ultimele ştiri privind cariera şi hobbiurile tale. Încearcă lucruri noi şi îndrăzneţe care ţi-au trezit interesul, precum dansul, schiatul, surfing-ul, paraşutismul sau scufundatul.

 1. Rezolvă problemele într-un mod creativ

Nu te cufunda în autocompătimire. Când ai de-a face cu o provocare sau pur şi simplu cu o problemă, încearcă să cauţi o soluţie. Nu lăsa lucrurile negative să te afecteze, în schimb, priveşte fiecare nou obstacol ca o oportunitate de a-l transforma în ceva pozitiv. Învaţă să asculţi de instinctele tale - aproape întotdeauna sunt adevărate.
 1. Fă ceea ce-ţi place

80% dintre oameni le displace locul de muncă potrivit statisticilor. Nu e de mirare că sunt atâtea persoane nefericite. Ne petrecem o mare parte din viaţă muncind. Alege o carieră care îţi face plăcere, care te încântă, pentru a lucra mereu cu plăcere şi nu forţat, deoarece şi randamentul tău va fi unul mai bun. Fă-ţi timp să te bucuri de  hobbiurile tale şi urmăreşteţi interesele speciale.

 1. Bucură-te de viaţă

Fă-ţi timp şi observă frumuseţea din jurul tău. În viaţă nu totul se rezumă la muncă, viaţa este mai mult decât muncă. Fă-ţi timp să miroşi trandafirii, priveşte răsăritul cu persoana iubită, plimbă-te pe malul mării, fă plimbări prin pădure. Învaţă să trăieşti în prezent şi să îl preţuieşti. Nu trăi în trecut şi nici în viitor.

 1. Râde

Nu te lua pe tine şi nici viaţa prea în serios. Poţi găsi umor aproape în orice situaţie. Râde de tine, nimeni nu e perfect. Fireşte, sunt momente când trebuie să fii serioasă, dar ideea e să faci haz de necaz, să găseşti umorul în orice situaţie.

 1. Iartă

Nu purta pică, te va afecta doar pe tine. Iartă-i pe alţii pentru a-ţi linişti mintea şi sufletul. Când faci o greşeală, recunoaşte-o, învaţă din ea şi cel mai important IARTĂ-TE.

 1. Fii recunoascătoare

Dezvoltă o atitudine de recunoştinţă. Fii recunoscătoare pentru casa ta, pentru serviciul tău şi cel mai important pentru familia şi prietenii tăi. Fă-ţi timp şi spune-le că eşti fericită că fac parte din viaţa ta. 1. Investeşte în relaţii

Întotdeauna asigură-te că cei dragi ştiu că îi iubeşti chiar şi în momente de conflict. Petrece-ţi timpul cu prietenii şi familia ta pentru a avea astfel grijă de relaţia voastră. Nu încălca promisiunile făcute lor. Ţine-te de ele.

 1. Fii onestă

Onestitatea este cea mai bună politică. Fiecare acţiune şi decizie ar trebui să fie bazată pe onestitate. Fii sinceră cu tine însăţi şi cu cei dragi.

 1. Meditează

Meditaţia îi oferă creierului tău o pauză. Atunci când creierul tău este odihnit, vei avea mai multă energie şi vei funcţiona mai bine. Tipuri de meditaţie includ yoga, vizualizare, afirmaţii, înregistrări pentru relaxare sau doar stai în linişte deplină.

 1. Preocupă-te de propriile probleme şi nu de a altora

Concentrează-te asupra creării unei vieţi aşa cum ţi-o doreşti. Ai grijă de tine şi de familia ta. Nu te preocupa de ceea ce zic alţii sau de ceea ce fac. Nu judeca, nu fii bârfitoare. Fiecare are dreptul să îşi trăiască viaţa aşa cum doreşte – inclusiv tu.

 1. Fii optimistă

Vezi mereu partea plină a paharului. Găseşte partea pozitivă din fiecare situaţie. Ea este acolo, chiar dacă uneori pare greu de găsit. Totul se întâmplă cu un motiv, chiar dacă s-ar putea să nu ştii care este acel motiv. Stai deoparte de gândurile negative. Dacă apare un gând negativ înlocuieşte-l repede cu unul pozitiv.

 1. Iubeşte necondiţionat

Acceptă-i pe ceilalţi aşa cum sunt. Nu pui limitări dragostei. Chiar dacă nu întotdeauna s-ar putea să îţi placă acţiunile celor dragi continui să îi iubeşti.

 1. Fii perseverentă

Niciodată nu te da bătută. Fă faţă fiecărei noi provocări cu atitudinea care te va aduce cu un pas înaintea obiectivului tău. Nu vei eşua niciodată atâta timp cât nu vei ceda niciodată. Concentrează-te asupra a ceea ce îţi doreşti, fă-ţi un plan şi urmăreşte-l. Întotdeauna suntem fericite atunci când urmărim ceva valoros pentru noi.

 1. Fii proactivă

Acceptă ceea ce nu poate fi schimbat. Oamenii fericiţi nu pierd timpul cu situaţii pe care nu le pot controla. Acceptă-ţi limitările deoarece eşti o fiinţă umană. Determină cum poţi controla o situaţie creând rezultatul pe care ţi-l doreşti.

 1. Ai grijă de tine

Ai grijă de mintea, corpul şi de sănătatea ta. Mergi la controale medicale în mod regulat. Mânâncă sănătos şi fă mişcare. Odihneşte-te. Bea multă apă. Ţine-ţi mintea mereu activă cu provocări interesante şi inedite.

 

 1. Ai încredere în tine

Nu încerca să fii ceea ce nu eşti. Până la urmă nimănui nu-i plac falşii. Determină cine eşti pe interior – ceea ce îţi place şi ce nu îţi place. Ai încredere în persoana ta.

 1. Fii responsabilă

Oamenii fericiţi ştiu şi înţeleg că sunt 100 % responsabili de viaţa lor. Ei îşi iau răspunderea pentru starea, atitudinea, gândurile, emoţiile, sentimentele, acţiunile şi cuvintele lor. Sunt primii care îşi admit greşelile.

Fii responsabilă de propria fericire începând de azi. Încorporează aceste obiceiuri în viaţa ta pentru a fi mai fericită.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->