/ Fitness & Dieta / 4 motive pentru care să faci Aquagym

4 motive pentru care să faci Aquagym

aquagym
Ramona Boldea on 04/05/2014 - 4:21 pm in Fitness & Dieta

Ce este aquagym-ul?

Aquagym sau gimnastică in apă,efectuarea exercițiilor de aerobic în apă mică,mai bine zis piscină.Doar că din momentul începerii cursului nu vei mai face gimnastică la sol ci o vei face in apă.

Poate fi practicată de oricine și la orice vârstă,chiar de femeile gravide până în luna a-8-a.

Iată 4 motive pentru care să începi a practica aquagym:

1.Reduce celulita

Din cauza presiunii apei asupra pielii,care are ca efect de masare și stimuleazăintens circulația.Tot cu ajutorul acestui sport poți preveni apariția varicelor.

2.Îmbunătățirea stării de sănatate

Acest sport ajută întărirea mușchilor,îmbunătățește activitatea inimii și cea a aparatului respirator,dar în același timp stimulează circulația sângelui.

3.Menținerea greutății

Atunci când ne scufundăm în apă corpul cântărește doar 1/6 din masa lui,iar mișcările pot fi realizate mult mai ușor în mediul acvatic.Talia se va subția,mușchii fesierii și cei ai pieptului se vor tonifia,brațele și membrele inferioare vor lucra si ele.Cu toate acestea coloana vertebrală va ramâne dreaptă si nu va fi afectată.

Practicând 30 de minute pe zi aquagym vei pierde în jur de 600 de calorii.

4.Beneficii ale aquagym-ului

Beneficiile acestui tip de gimnastică are ca scop relaxare și tonifierea musculaturii.La fel ca alte sporturi,aquagym-ul ajută creierul la eliberarea endorfinelor,care după câteva minute dupa începerea antrenamentului.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->