9 alimente pentru detoxifierea colonului

Disconfortul, durerile şi pastilele vor fi doar o amintire. În bucătăria noastră se ascund 9 alimente care au capacitatea miraculoasă de detoxifiere a sistemului digestiv şi a colonului. Sunt sigură că aţi auzit deja de procesul numit detoxifiere, dar cred că ideea următoare vă va atage cu siguranţă.

În colonul unui adult este depozitată o cantitate foate mae de materii fecale, care creşte greutatea corpului. În urma unei detoxifieri, acele reziduuri se elimină, aşadar greutatea corporală scade.

Care sunt aceste alimente-minune?

1. Lămâia 
Un pahar cu suc de lămâie în fiecare dimineaţă este cel mai bun medicament pentru curăţarea organismului.

2. Usturoiul
Usturoiul consumat de câteva ori pe săptămână, reduce riscul de dezvoltare a cancerului de colon. De asemenea,reduce riscul de apariţie a cancerului de stomac, deoarece ditruge bacteria H Pylori din stomac.

3. Merele
Idiferent de forma în care sunt consummate(crude,suc,oţet de mere),merele sunt bogate în fibre, nutrienţi ,pectin( carbohidrat care acţioneaza ca un agent de îngrosare a materiilor fecale).Pectina mai poate fi găsită şi în banana sau în crusta citricelor.

4. Fructele de avocado
Acestea conţîn fibre solubile şi insolubile în aport de 1 la 3.
Fibrele insolubile promoveaza mişcarile peristaltice şi curăţă colonul, reducând riscul de a dezvolta cancer de colon. Fibrele solubile ajută la absorbţia de apă şi la absorbita de alte substanţe nutritive importante.

5. Seminte de chia sau de in
Ambele seminţe sunt bogate în acizi graşi omega 3, eficienţi în reducerea inflamaţiei sau în stabilizarea membranelor celulare.

6. Alimentele verzi bogate în clorofila
Spanacul, măslinele verzi, mazărea, varza de Bruxelles, ţelina sau algele de mare sunt toate bogate in clorofilă şi ajuta la curăţarea colonului.

7. Alimente fermentate
Nutriţioniştii recomandă un consum echilibrat de iaurt, chefir şi kimchi (legume cultivate ce contin cantitati importante de probiotice).

8. Spirulina
 Se recomandă consumul unei linguriţe de praf de spirulina zilnic, pentru o detoxifiere ca la carte.

9. Radacina de păpădie
Această plantă pe care o folosim pentru a prepara un ceai delicios, conţine insulină.Insulina este folosită de bifidobacteria, o bacterie care traieşte în intestine.

Nu este nici scump, nici complicat să ne ajutăm oganismul să fie sănătos. De ce să nu profităm de calităţile acestor alimente, pentru a nu ne îmbolnăvi? Tu ce ai folosit pentru detoxifierea colonului?

detoxifierea colonului

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends