/ Diverse / Ai prieteni?

Ai prieteni?

prieteni
Adelina Noghe on 04/05/2014 - 4:44 pm in Diverse

Ştiu,nici eu nu pot. Dar aş putea dacă aş avea cui. Şi aş avea cui,dacă m-ar înţelege cineva.

Am peste 1000 de prieteni. Pe facebook. Ce norocoasă sunt că măcar cineva îmi apreciază postările şi pozele. Dar după ce ieşim după facebook,câţi prieteni mai avem?

Câţi dintre noi avem cu adevărat măcar un prieten de suflet? Un om care să fie acolo,unde suntem noi,constant.Măcar sufleteşte. La orice zvârcolire,mâna lui să ne acopere fruntea umedă. Şi la orice tresărire de bucurie, inima lui să tresalte o dată cu a noastră. Nu doar să ne dea un „deget” când îi place o postare cu mesaj trist.

Ce sunt aceste  noţiuni astăzi?Astăzi,când lumea din jur aleargă haotic după bogăţie  şi nevoi? Nu ar fi o bogăţie mai mare să ai un prieten?Măcar unul.Să nu fii singur atunci când ai o bucurie sau atunci când te scufunzi în tristeţe. Să nu mai mergi singur pe stradă şi să nu reuşeşti să vezi lumea din jur din cauza încărcăturii pe care o ai în suflet. Să pasezi tot răul cuiva care iubeşte să te soarbă de rău. Cuiva care iubeşte să işi reverse răul din suflet peste tine, pentru că doar tu il poţi transforma în bine.

Care a fost ultima dată când ai ieşit la un suc cu un prieten adevărat şi te-ai/s-a confesat? Care a fost ultima dată când ai petrecut zeci  de minute la telefon cu prietenul acela,pentru a te asculta ,pentru că erai trist/ă? Nu te întreb care a fost ultima dată când ai intrat pe afcebook şi ai vorbit cu multitudinea de prieteni virtuali. Ştiu deja răspunsul.

Şi de cealalta parte,care este numărul nopţilor petrecute singur/ă în pat,cu ochii împăienjeniţi de somn?Singur/ă pentru că nu există un acel cineva care să transforme lunga seară în câteva minute.Singur,pentru că sunt atât de puţini oameni ca noi,ca fiecare dintre noi. Singur pentru că nu acceptăm altceva decât suflete identice cu ale noastre. Singur pentru că nimeni nu vrea să ni se alăture.

Unii suntem singuri pentru că avem prea multe probleme,şi toţi fug . Suntem singuri pentru că avem o gândire atât de complexă şi nimeni nu o înţelege,ar fi prea mult de muncă. Rămânem singuri,fără prieteni,pentru că noi avem alte valori şi alte principii,Pentru că noi vrem iubire  şi atenţie,petreceri în pijamale şi discuţii despre orice,şi ei,posibilii noştri prieteni,vor petreceri în club şi o relaţie cu noi doar la nevoie.Atunci apare solitudinea şi devenim introvertiţi,construim in interiorul nostru un prieten cu care putem vorbi orice,eul.Sau construim imediat un prieten pe „face” şi gata. Dar este la fel?

Unii au atât de mulţi prieteni,încât nu reuşesc să îşi împartă timpul pentru a petrece timp cu toţi.Ferice de cei ce au atâta bogătie!

Faceţi un experiment:închideţi-vă facebook-ul o săptămână şi veţi vedea cum vă simţiţi. Toată acea atenţie va dispărea.Vor rămâne doar cei buni,prietenii cu adevărat prieteni.

Tu câţi prieteni ai?


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->