Alege sportul potrivit în funcție de temperamentul copilului tău

Sportul dezvoltă copiii într-un mod armonios, îi disciplinează, le crește imunitatea, plus că prin sport, vor face față mai ușor oboselii. Pe lângă aceste beneficii fizice, sportul ajută copiii să fie mai sociabili, empatici și le dezvoltă spiritul de echipă și fair-play-ul, calități care vor rămâne înrădăcinate, de regulă, pe viață.

Copiii care fac sport sunt mai adaptabili, fac față mai ușor mutărilor. Datorită sportului, copilul se apreciază la adevărata sa valoare, își controlează emoțiile, stresul și anticipează corect acțiunile și urmările lor.

În cazul în care aveți un copil spontan, competitiv, atunci sporturile potrivite ar fi tenisul, dansurile, schiul sau cartingul. Dacă aveți un copil introvertit sau care se descurcă mai bine de unul singur și care vrea să primească laurii de unul singur, atunci înotul și ciclismul sunt ideale pentru el, întrucât se poate exprima și îi oferă recompense pe măsura talentului și efortului depus.

Copiii cu agresivitate crescută au nevoie să fie disciplinați, dar și să își exteriorizeze agresivitatea într-un mod controlat. Pentru aceștia sporturile ideale ar fi artele marțiale, tenisul și ciclismul.
Copiii sociabili relaționează mult, de aceea, sporturile cele mai potrivite pentru ei ar fi cele de echipă, precum fotbalul, voleiul și handbalul.

Indiferent de temperamentul copilului dumneavoastră, insuflații dragostea pentru sport, duce-ți-l de mic să practice un sport pentru a avea un copil fericit și sănătos, care își va dezvolta calități care îi vor folosi pe viitor. Acesta se va dezvolta armonios atât fizic cât și psihic și va face față mai ușor problemelor vieții.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends